Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında ilginç bir karar alındı. Tedavisi nedeniyle duruşmaya gelmesinin mümkün olmadığı belirtilen Mehmet Haberal için, sorgusunun online yapılması kararı alındı. Böylece 8 aydır tutuklu olan ve halen kalp tedavisi gören Mehmet Haberal’ın sorgusu mahkeme tarafından internet üzerinden mail aracılığı ile yapılacak.

Ergenekon davasında bir ilk, Online sorgu yapılacak...

17 Nisan’dan bu yana 8 aydır tutuklu bulunan, ancak rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınan Prof. Mehmet Haberal’ın sorgusu mahkeme tarafından online olarak yapılacak.

Bu konudaki karar bugünkü Ergenekon duruşmasında alındı.

Talep dünkü duruşmada İÜ Kardiyoloji Bölümü’nden gelmişti.

2. Ergenekon Davası'nın dünkü 25’inci oturumunda dava dosyasına gelen evraklar okundu.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsü’nden gönderilen yazıda Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tedavisinin devam ettiği, duruşmaya katılmasının mümkün olmadığı belirtildi.

2. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Mehmet Haberal 17 Nisan 2009’dan bu yana tutuklu bulunuyor.

Enstitüden gönderilen yazının devamında Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın savunmasının da kısa süreli olabileceği vurgulanarak, hastane tarafından online bağlantı imkanının sağlanabileceği kaydedildi.

Ayrıca sanıklardan ele geçirilen CD ve DVD’lerin el konulma, yazılma ve oluşturulma tarihlerine ilişkin naip hakim tarafından yapılan bilirkişi incelemesinin tamamlandığı ve mahkeme dosyasına konulduğu belirtildi.

Tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez için avukat istenen İstanbul Barosu tarafından müdafi tayin edilmediği açıklandı. 

Editör: HABER MERKEZİ