Zonguldak’tan CHP milletvekili seçilen Ergenekon Davasının tutuklu sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı Dilek Helvacı, saat 15.50’de, Prof. Dr. Haberal’ın mazbatası ile tahliye dilekçesini iletmek üzere, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde bulunan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi kalemine geldi. Gazetecilerin ısrarı üzerine mazbatayı gösteren Prof. Haberal’ın avukatı Helvacı, 'Mesai saati doluyor. Yetişmem lazım' diyerek, açıklama yapmadan adliye binasına girdi.

TAHLİYESİNİ TALEP EDİYORUZ

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Avukatı Dilek Helvacı tarafından sunulan dilekçede, 'Müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın 12 Haziran genel seçimlerinden Zonguldak ilinden 24. dönem CHP Milletvekili olarak seçildiğinin göz önünde bulundurularak, Türk milleti adına karar vermekle yükümlü mahkemenizin millet iradesine saygı göstermesini ve dosyada mevcut delil durumu, tutuklulukta geçen uzun süre ve halen kaçma ya da delilleri karartma şüphesi altında olmadığı gerekçesiyle bi hakkın tahliyesine karar verilmesini talep ederiz' denildi.

Haberal’ın 'Hayati risk' altında bulunmasına rağmen 26 aydan beri hukuksal bir gerekçe gösterilmeksizin tutuklu olduğuna vurgu yapılan dilekçede, 'Müvekkilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal sabit ikametgah sahibi, sabıkasız ve dünyaca tanınmış, başarılı bir bilim insanıdır. Müvekkilimizin toplumdaki saygın konumu ve uzun zamandan beri, devlet koruması altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda kaçma şüphesi altında olmadığı tartışmasız bir gerçektir' ifadeleri kullanıldı.

HAKSIZ YERE TUTUKLANDI

Daha önce milletvekili seçilen Sebahat Tuncel’in tahliye edilmesini hatırlatan Avukat Helvacı, hasta olan müvekkilinin tahliye olması halinde öncelikli olarak tam teşekküllü bir hastanede tedavi göreceğini belirterek, 'Bazı sağlık sorunları olan Haberal, haksız yere tutuklandı. Bu tutukluluğun yarattığı stres ve sıkıntı Haberal’ın durumunun daha da kötü olmasına neden oldu' diye konuştu.

TAHLİYE KARARI YARIN

Öte yandan dilekçeyi incelemeye alan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Haberal’ın tahliyesine ilişkin kararı yarın sabah açıklayacağı öğrenildi. (Gazetevatan.com)

Editör: HABER MERKEZİ