Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Kulübü tarafından düzenlenen toplantıda, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd, Doç. Dr. Gürsoy Solmaz, slaytlar eşliğinde Sarıkamış Muharebeleri sırasında şehit olan askerlerimizle ilgili şehitlikleri tanıttı.

Soğanlı Dağları Dikenli Tabya, Bardız, Allahuekber, Divik Köyü ve Hamamlı bölgelerindeki çeşitli şehitlikleri tanıtan Solmaz, Sarıkamış Harekâtının, Türk tarihinin son dönemdeki çok önemli ve dramatik hadiselerinden biri olduğunu söyledi.

“Sarıkamış dağlarında, sadece Rize Çayeli’nden bin 300 şehit var. Türkiye’nin her yerinden Mehmetçikler gelip Sarıkamış harekâtına katıldı ve pek çoğu şehit oldular” diyen Solmaz, “Yüz bin şehit var, ama biz sadece yüz kişinin anlattıklarını biliyoruz. Sarıkamış Harekâtıyla ilgili araştırmalar devam etmelidir,” diye konuştu.

Aşık Fuat Çerkezoğlu’nun şiir ve konuşmayla katkı sağladığı anma toplantısında Atatürk Üniversitesi öğrencisi ve TRT Sanatçısı Didem Dilara Duman, Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü Öğrencilerinin sunduğu müzik eşliğinde, Sarıkamış temalı Türküler okudu ve dinleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Sarıkamış Şehitliklerinin tanıtımı toplantısını çok sayıda öğrenci takip etti.

Editör: HABER MERKEZİ