Gürcistan ile yapılan ikili görüşmeler sonunda önümüzde ki hafta cezaevlerinde bulunan bazı Türklerin serbest kalacağı bildirildi.

Gürcistan da eroin tuzağına düşürülerek yüksek miktarda paralar kopartılan Türklerin yakınlarının eylem ve girişimleri sonucu geçtiğimiz hafta Gürcistan a giden Diş işleri bakanı Ahmet Davutoğlu nun ardından Gürcistan hükümeti cezaevlerinde yatan bazı Türk mahkumların dosyalarını yeniden ele alarak incelemesi sonucu cezaevlerinden bazı Türklerin Salı verileceğini belirtti. Rize Ticaret borsası Başkanı Mehmet Erdoğan Başkent te bazı üst düzey yetkililerin kendisini aradığını söyleyerek” Girişimler sonucunu veriyor. Hele Mustafa Bayrak olarak senin girişimlerin ve mücadelen meyvesini önümüzde ki hafta verecek. Önümüzde ki hafta içinde Cezaevlerinde yatan Türklerin yüzde 70 i serbest kalacak” dedi.

Rize Mağdur aileler derneği başkanı Nuriye Kaputoğlu ise Acarıstan başbakanı Levan ile görüştüğünü söyleyerek” Kendisi randevu vermişti. Kendisine cezaevlerinde yatan insanların dosyalarını verdim. Hepsinin suçsuz olmadığını savundu ancak cezaevlerinde yatan insanların hepsinin aynı kaderi paylaştığını ve tuzak ile cezaevlerinde atıldığını söyledim. Acarıstan başbakanı Sakaşvili nin Başbakan Erdoğan ile konuştuğunu olumlu gelişmelerin önümüzde ki hafta içinde yaşanacağını bana söyledi. Ümit ediyorum ki hiçbir aile mağdur olmaz” dedi.

 
Editör: HABER MERKEZİ