Gürcistan devlet başkanı Mihail Sakaşvili ile görüşen diş işleri bakanı Ahmet Davutoğlu nun Gürcistan da cezaevlerinde yatan Türklerin sorunlarını dile getirdiği belirtildi.

AKP Rize milletvekili Lütfü Çırakoğlu Gürcistan ziyareti sırasında Diş işleri bakanı Ahmet Davutoğlu nun Gürcistan devlet başkanı Mihail Sakaşvili ile görüştüğünü söyleyerek” Diş işleri bakanımız Gürcistan da cezaevlerinde suç atılarak cezaevlerinde konan Türklerin sorunlarını Diş işleri bakanımız ikili görüşmede dile getirdi. Gürcistan-Türkiye dostluk gurubu başkanı Celal Erbay ve Adalet komisyonu başkanımız Ahmet İyimaya bu görüşmede yer aldılar. İnsanlarımızın mağduriyetleri dile getirildi. Acarıstan bölgesinde tuzağa düşürülerek gözaltına ve cezaevlerine konan Türklerin durumları görüşüldü. Bu olaylar daha önce İran lilara yapılmış ve İran li yetkililer devreye girmişti. Aynı durum bizim için söz konusu oldu. Ülkemizin rahatsızlıkları Sakaşvili ye anlatıldı. Gürcistan devlet başkanı bu konuda gerekeni yapacağını söyledi. Ayrıca Türk iş adamlarına uygulanan baskılar yine gündeme geldi” dedi.

ŞİMDİ ADIM ONLARDAN

AKP Rize milletvekili Lütfü Çırakoğlu ülke olarak ilk adımı kendilerinin attığını söyleyerek” Diş işleri bakanımız insanlarımız için gerekli girişimlerde bulundu ve ülkemizin rahatsızlıklarını dile getirdi. Şimdi sıra Gürcü yetkililerde. Biz adımımızı attık, şimdi sıra onlarda ülkemizin rahatsızlığını dile getirdik ve hükümet olarak Gürcü yetkililerin ikinci adımı atmasını bekliyoruz. Umut ediyorum ki kısa sürede çözüm üretirler” dedi.

 

taraf53

 
Editör: HABER MERKEZİ