Ali Faik TAŞ/İstanbul

İstanbul Güngören’deki patlamadan kısa süre sonra bizlere ulaşan sitemizin İstanbul temsilcisi Ali Faik Taş2 tan aldığımız haberlere göre, Güven Mahallesi Kınalı Caddesi Menderes Çıkmazındaki ilk patlamanın ardından ikinci bir patlamanın daha gerçekleştiği belirtildi.
Güngören'de meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 16'e yükseldi. Patlamada yaralanan ve çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların sayısı ise 160'ye ulaştı. Yaralılardan 17'inin ağır olduğu bildiriliyor.

Bölgeye çok sayıda polis, ambulans, itfaiye ve doğalgaz ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Patlamaların, çevredeki sokaklarda bulunan binalarda büyük hasara yol açtığı gözlendi.

PKK'ya yönelik sınır ötesi harekatların ardından istihbarat birimlerine terör örgütünün büyük kentlerde eylem hazırlığı yaptığı bilgisi geçmişti. Emniyet birimleri Güngören'de meydana gelen hain saldırının terör örgütü PKK ile ilişkisinin olup olmadığı üzerinde duruyor.

PKK'DAN ŞÜPHELENİLİYOR
PKK'nın daha önce İstanbul'da bu tür bombalı eylemlere kalkıştığı ve bombaların patlamadan etkisiz hale getirildiği biliniyor. Güngören'de patlayan bombaların ise PKK'nın düzenlediği bir eylem olarak üzerinde duruluyor.

Polis olay yerinde patlamanın hemen ardında cep telefonarı ile kayıt yapan vatandaşlardan bu görüntüleri de aldı. Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın olduğu yerde incelemelerini sürdürüyor.

Editör: HABER MERKEZİ