Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Kelkit ilçesi kırsalında 17 Haziran’dan itibaren yürütülen operasyonda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 terörist ile terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 2 kişinin sağ olarak ele geçirildiğini, kaçan 1 teröristin yakalanması için de çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Salihoğlu, yaptığı açıklamada, bölgede terör örgütü mensuplarına yönelik arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin 17 Haziran akşam saatlerinde Kelkit ilçesi Tütenli köyü kırsalında terörist grupla sıcak temas sağladığını, çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bu sırada terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen iki kişinin, yaşam malzemeleri bulunan otomobille yakalandığını anımsattı.

İlçenin Karaçayır köyü kırsalında bu sabah güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 teröristin ise sağ olarak ele geçirildiğini belirten Salihoğlu, bu teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda 17 Haziranda Tütenli köyü yakınlarındaki çatışmada 1 teröristin ağır yaralandığı için arkadaşlarınca terk edildiğini öğrendiklerini, arazide yapılan aramada teröristin cesedine ulaşıldığını bildirdi.

Böylece 17 Haziran’dan itibaren bölgede sürdürülen operasyon ve girilen 2 çatışmada toplam 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 terörist ile terör örgütüne yardım ve yataklık yapan 2 kişinin sağ olarak ele geçirildiğini ifade eden Salihoğlu, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak istihbarat çalışması sonucu terörist grubun 6 kişi olduğunun tespit edildiğini, gruptaki 1 teröristin kaçtığını, yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti. Sağ olarak ele geçirilen teröristin İran uyruklu olduğunu da söyleyen Salihoğlu, ''Etkisiz hale getirilen teröristlerin Tunceli Sarıyayla Karakolu'na saldırı düzenleyen grubun üst yöneticileri olduğu tespit edildi. İçlerinde sözde Erzurum bölgesi sorumlu yardımcısı ve aynı zamanda sözde Karadeniz açılımının kadro sorumluları var. Kendileri açısından önemli kişiler. Bu ekip 6 kişilik bir ekip, 2 de yardım ve yataklık yapanla birlikte 8 kişi olarak tespiti yapıldı. Şu anda 7'si ele geçmiş, ekip böylece çökertilmiş oluyor. Karadeniz açılımına karşı ilimizde aldığımız önlemde önemli bir başarı sağlamış olduk. Kaçan tek kişi de yakalanırsa daha iyi olacak'' dedi.   

Salihoğlu, teröristlerle birlikte örgütsel dokümanların da ele geçirildiğini belirterek, “Dokümanların çözülmesi bize başka ip uçları da verecektir'' dedi. Öte yandan, operasyonda 2 adet M-16, 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, bu silahlara ait 20 şarjör, 494 fişek, 2 adet tabanca ve bu tabancalara ait 2 adet şarjör ve 52 adet mermi, 5 adet savunma tipi el bombası, 4 adet saatli patlayıcı düzenek, 39 adet elektrikli fünye, 1140 gram A4 patlayıcı, 1 adet büyük telsiz, 2 adet küçük el telsizi, 1'er adet gece ve gündüz görüş dürbünü, 1 adet kamera, 25 metre elektrik kablosu, bol miktarda orta pil, muhtelif tıbbi yaşam ve giyecek malzemeleri ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Editör: HABER MERKEZİ