Gülen'in başörtüsüyle ilgili birbirinden ilgi çekici açıklamalarının tamamı herkul.org internet sitesinde yayınlanıyor. Fethullah Gülen Hocaefendi, başörtüsünün üniversitelerde serbest olmasının ardından başı açık olanlara karşı sanki baskı yapılacakmış gibi bir hava estirilmeye çalışıldığına dikkat çekiyor. 'Başı açığı ve kapalısı el ele dolaşıyor, daha önce hiç baskı olmamış bundan sonra da olmaz' diyen Gülen, bir takım endişelerini dile getiriyor ve herkesin kulağına küpe olacak çok önemli uyarılarda bulunuyor.

Toplumun değişik kesimlerini karşı karşıya getirmek amacıyla büyük tahrikler yaşanabileceğinden endişe eden Hocaefendi, bu karanlık odakların tahrik için neler yapabileceklerini gözler önüne seriyor. Tahrikler karşısında oyuna gelinmemesi çağrısında bulunan Gülen, 'Sütçü İmamlığa kalkışılmamalı' diyor. Herkul.org internet sitesinde yayınlanan konuşmasında, başörtüsü tartışmalarıyla toplumun gerilmemesini ve hiçbir zaman sağduyunun elden bırakılmamasını tavsiye eden Fethullah Gülen, bundan sonra yaşanabilecek muhtemel büyük bir provokasyonu da deşifre ediyor. Başörtüsü serbestliğiyle cumhuriyet ve laikliğin elden gitmeyeceğini belirten Gülen, bu anlayışın zaten toplum tarafından benimsendiğini ve oturduğunu söylüyor

Türkiye'nin en önemli gündem maddesi haline getirilen ve uzun zamandır tartışılan başörtüsü konusu Fethullah Gülen Hocaefendi'ye soruldu.

Başörtüsünü Kur'an dışı kaynaklara mal etme çabası içine girenlere tepki gösteren Gülen, bunu kabul etmeyenleri açık sözlü olmaya davet ediyor. Hocaefendi, basına yansıyan, 'Türban Kelime-i Şehâdetin yerini aldı' biçimindeki iddialara ilişkin de çok muhtevalı bir değerlendirme yapıyor.

Başörtüsüyle ilgili olumsuz da düşünse, bazı kimselerin bu konudaki üslubunu takdirle karşıladığını belirten Hocaefendi, 'ancak bazıları da var ki, kullandıkları üslupları itibariyle toplumu bölmek ve sokakta çatıştırmak istiyorlar' diyor.

Samanyoluhaber

Editör: HABER MERKEZİ