İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin yönetiminde 22 ilde, 'tevhid-i selam örgütü, 17 - 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet' soruşturmalarını yürüten dönemin emniyet görevlilerini kapsayan operasyon başlatıldı. Gece yarısı 1.30 sıralarında yapılan baskınlarda sahur masasından alınan emniyet mensuplarından birisinin annesinin fenalık geçirdiği belirtiliyor.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Operasyonda gözaltına alınan isimler saat 03.30'dan itibaren Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınanlar arasında resmi üniformalı bir polis memuru da var. Hastaneye girişte üzerinde sadece resmi kıyafeti bulunan polisin, sağlık kontrolünden geçirilip polis aracına götürüldüğü sırada üzerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün (TEM) yeleğinin de olması dikkat çekti. Gözaltına alınan polislerden birinin ise hastaneye diğerlerinden farklı olarak elleri kelepçelenmiş getirilmesi dikkati çekti. Elleri kelepçeli şekilde hastaneye getirilen kişi gazetecilere 'Günaydın arkadaşlar' diye seslendi. Geceyarısı operasyonlarının 17 - 25 aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması, Tevhid-i Selam örgütü sorüşturması ve operasyonlarında görev alan emniyet mensuplarına yönelik olduğu belirtiliyor.

POLİS LOJMANLARINDA ARAMA

Ramazan ayında sahur vaktine denk gelen baskınların Halkalı'daki polis lojmanlarında kalan Emniyet görevlilerine yapıldığı ve şu anda evlerde aramaların devam ettiği belirtildi.

 

İstanbul'da Gece Yarısı Operasyonu

 

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da şüphelileri arasında yer alan yolsuzluk operasyonlarını gerçekleştiren eski İstanbul MaliSuçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu gece yarısı gözaltına alındı.

Yasin Topçu, Halkalı'daki evine gözaltı için gelen polislere, balkondan, 'Gözaltına mı geldiniz? Apartmanın dış kapısı bozuk.' diye seslendi. Topçu daha sonra aşağı inerek kapıyı açtı ve polisleri içeri davet etti.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gece yarısı başlayan operasyonda, İstanbuk eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse, emniyet amiri Gafur Ataç, İstanbul eski Mali Şube müdür yardımcıları Kazım Aksoy, Yasin Topçu, emniyet amiri Ramazan Candan da bulunuyor.

 

Editör: HABER MERKEZİ