'Of course of course diyorsun ama netice ne sen onu söyle…'

TÜSİAD'ın geleneksel Ankara resepsiyonunda Türkiye'nin AB üyeliği konusunda sürekli problem çıkaran Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Erdoğan, kürsüden sert bir şekilde Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'yi eleştirirken, aynı tepkiyi salonu dolaşırken karşılaştığı Büyükelçi Emie'ye de gösterdi. Erdoğan ile Fransa Büyükelçisinin arasında şu diyalog geçti: ( Erdoğan'ın Türkçe sözleri anında Büyükelçinin kulağına terçüme edildi.)

- ERDOĞAN: Yüzümüze karşı arkamızdan başka konuşmayın. Sarkozy Lizbon'daki görüşmemizde bana söylediklerini AB içinde farklı dillendiriyor. Bu üslup şık değil, siyasetçiye yakışmıyor.

- EMİE: Of course (Tabii ki)

- ERDOĞAN: Fransa bu tavrı tek başına daha fazla sürdüremez. AB içinde Türkiye'ye karşı yaklaşımıyla giderek yalnızlaşıyor.

- EMİE: Of course

- ERDOĞAN: Maç başladıktan sonra kural değiştirilmez. İmtiyazlı ortaklık veya başka önerileri kabul edemeyiz. Bizim için tek hedef var o da tam üyelik.

- EMİE: Of course

- ERDOĞAN: (Sinirlenerek) 'Of course of course diyorsun ama netice yok netice. Netice ne asıl sen onu söyle…'

- TÜSİAD YİK BAŞKANI MUSTAFA KOÇ: (AB'nin Ankara Büyükelçisi Marc Pierini'yi göstererek) Adam AB Büyükelçisi ama Fransız kökenli. Fransa'yla ilgili her sorunda herkes hıncını ondan çıkarıyor, ona soruyor. Şamar oğlanına döndü.

- AKP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI EGEMEN BAĞIŞ: İyi Fransızlar da var. Bu iyi bir Fransız

- ERDOĞAN: Son zamanlarda Türkiye'ye gelmiş en önemli, en çalışkan, en kibar AB yöneticisidir. Kendisini severiz biz, diğerlerinden ayrı tutarız.

Ensonhaber.Com / ÖZEL KALEM

Editör: HABER MERKEZİ