Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde ilk iftarı şehit aileleri ve gazilere verdi. Dünkü iftara, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi 225 davetli katıldı.

Böylece Gül, Turgut Özal ve Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde başlayan ancak Ahmet Necdet Sezer döneminde ara verilen Çankaya Köşkü'nde toplumun değişik kesimlerine iftar verilmesi geleneğini yeniden hayata geçirdi. Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Çankaya Köşkü'nda şehit aileleri ve gazileri ağırladı.

Abdullah Gül ve Hayrünnisa Gül, ayrı masalarda Çankaya Köşkü'nün misafirleriyle birlikte iftar yaptı. Hayrünnisa Gül, 29 Ağustos tarihinden bu yana Çankaya Köşkü'nde ilk kez bir etkinliğe katıldı ve Çankaya Köşkü'nde ilk kez görüntülendi. Hayrünnisa Gül, iftar öncesinde 1994 yılında Şırnak kırsalında teröristlerle girdiği çatışmada babasını kaybeden Mehmet Kaplan ile bir süre sohbet etti.

Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, iftarın verildiği Büyük Resepsiyon Salonu'na girerken, konuklar ayağa kalktı. Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, iftar için kendilerine ayrılan ayrı masalara oturdu. Gül ve eşi, masalarındaki konuklarla iftar vaktinden önce bir süre sohbet etti. İftar saati, salonda anonsla duyuruldu. Konuklara iftariyelik, kremalı tavuk çorbası, zeytinyağlı dolma çeşitleri, kuzu karski, Akdeniz yeşillikleri, kazandibi, meyve, dondurmave Türk kahvesinden oluşan menü ikram edildi.

Cumhurbaşkanı Gül, önümüzdeki günlerde Çankaya'da işadamları ve milletvekillerine iftar verecek.

Editör: HABER MERKEZİ