Hangi bakanlar değişiyor?
Sevgili Karadenizliler. Eski Adalet Bakanı ve müsteşar Fahri Kasırga; yakından tanıdığım, aile dostumdur.

TRT Genel Müdürlüğü’ne aday olduğumda; bana verdiği desteğini unutamam. Bunun için samimi takdirlerimi ve teşekkürlerimi tekrar ifade ediyorum. (TRT Genel Müdürlüğü’nü bir oyla kaybetmiştim)

Hemşerimiz Kasırga, Diyarbakır, Kocaeli ve Ankara gibi önemli illerde Başsavcı olarak görev yaptı. Diğer il ve ilçelerdeki görevlerini es geçiyorum.

Altı yıl Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevini başarıyla sürdürdü. 2007 seçim döneminde; Adalet Bakanı olarak görev yaptı.

HYSK (Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Üyeliği) görevinde bulundu.

Kasırga, onurlu, çalışkan, yanlışlara geçit vermeyen, cesur, hemşeri sevdalısı, yargı camiasında sevilen, itibar gören, danışılan, bakanlığa itibar kazandıran; onurlu duruşunu hiç bozmayan; adam gibi adamdır. (Kimse kıskanmasın)

Dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Başbakana gönülden bağlı bir müsteşarla çalışmamak için bahane arayınca; Kasırga görevi bıraktı.

Başbakan Erdoğan, Kasırga’ya sahip çıktı, Başbakanlık Başdanışmanı yaptı ve Başbakanlıkta yanına aldı, oda verdi.

*

Fahri Kasırga’ya uzun süre uğramamıştım. Meslektaşım ve dostum Tacettin Çebi ile tatlı sitemlerini gönderdi. Geçtiğimiz hafta kendisine uğradım, iki saate yakın sohbet ettik.

Adalet camiasındakiler başta olmak üzere, geleni-gideni çok. Herkesin işine koşuyor, yardım ediyor, güven veren güler yüzünü kimseden eksik etmiyor. Müsteşarlık ve bakanlık dönemindeki gibi yoğun gördük.

Fahri Kasırga siyaseti düşünüyor mu? 2007 seçimlerinde Başbakan Erdoğan’dan teklif almıştı. Kendisi Başbakana ‘Efendim, uygun görürseniz, size bürokraside faydalı olmaya çalışayım. Ancak takdir sizindir’ demişti.

Peki ya şimdi?

Aldığım izlenim şu; müsteşarlık ve bakanlık gibi önemli görevlerden sonra, bürokraside daha yüksek bir yer yok. Kasırga gibi, bilgi ve birikimi yüksek olan birisi, bundan böyle siyaset arenasında değerlendirilmeli, bilgi ve birikimlerinden istifade edilmelidir. Hizmet etmenin en iyi yolu siyasetten geçiyor.

Yine net bildiğim bir konu ise şudur: Fahri Kasırga, Kocaeli ve Rize’de çok seviliyor. Kasırga, aday gösterilmesi durumunda; her görüşteki vatandaşlar tarafından desteklenecektir.

Ankara başta olmak üzere, Türkiye’yi bilen, bürokrasi ve siyaset tecrübesi olan Kasırga’nın Meclis’e taşınması, Türkiye için büyük bir şans olacaktır. Karadenizliler de, farklı bir milletvekilini göreceklerdir.

Bakanlar değişiyor

Anayasa gereği; Ulaştırma, Adalet ve İçişleri Bakanları değişecek. Yerlerine tarafsız bakanlar atanacak.

Ankara’daki kulislere göre; Ulaştırma Bakanlığı’na, Bakanlık müsteşarı Habip Soylu veya hemşerimiz olan, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu’nun isimleri geçiyor. Hasan Naiboğlu’nun ismi ağırlık kazanıyor.

Adalet Bakanlığı ise; Bakanlık müsteşarı Ahmet Kahraman veya 2007 seçimlerindeki Adalet Bakanı Fahri Kasırga arasında tercih edilecek. Tarafsızlığı, önceki bakanlığı dönemindeki başarıları, Kasırga’nın şansını artırıyor.

İçişleri Bakanlığı’na ise, bakanlık koridorlarında; mevcut müsteşar Osman Güneş’in adı dolaşıyorsa da Başbakan Erdoğan’ın sürpriz birini atayacağı bilgileri ağırlık kazanıyor.

Sonuç itibariyle, bir ne yazarsak yazalım; kararı verecek, atamayı yapacak olan Başbakan Erdoğan’dır.

Editör: HABER MERKEZİ