Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na, Türkiye’nin protokolleri en kısa zamanda imzalamasını isteyerek, “Aksi takdirde Ermenistan Türk-Ermeni protokolundaki imzasını geri çekmek zorunda kalacak” diye tehdit etti. 

DAVUTOĞLU İLE AYAKÜSTÜ GÖRÜŞME
Ermeni New.am ajansının haberine göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan arasında, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in yemin töreni dolayısıyla Kiev’de verilen resepsiyonda ayaküstü bir görüşme gerçekleşti. 

PROTOKOLDAKİ İMZAYI GERİ ÇEKERİZ
Habere göre Sarkisyan görüşme sırasında Davutoğlu’na, Türkiye-Ermenistan yakınlaşma sürecinin siyasi irade gerektirdiğini belirterek, Erivan’ın var olan sürecin en kısa zamanda mantıklı bir sona ulaşması gerektiğine inandığını söyledi. Sarkisyan, “Aksi takdirde Ermenistan Türk-Ermeni protokolundaki imzasını geri çekmek zorunda kalacak” dedi. 

TÜRKİYE KARABAĞ'A MÜDAHİL OLAMAZ
Ermenistan Cumhurbaşkanı, Ankara’nın Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecine katılmasına da karşı olduklarını söyledi. Türkiye’nin çatışan taraflardan biri olan Azerbaycan’a askeri yardım yardım yaptığını ve her fırsatta taraflı açıklamalarda bulunduğunu öne süren Sarkisyan, “Bu yüzden Türkiye hiçbir şekilde Dağlık Karabağ barış sürecine müdahil olamaz” diye konuşarak şöyle devam etti: “Bölgesinde sınırların kaldırılmasını hayal eden bir ülke ilk adımı atmalı ve Ermenistan’a uygulanan blokajı kaldırmalıdır. Bu sayede bölgedeki iletişim altyapıları da yeniden açılacaktır.
ensonhaber.com 
Editör: HABER MERKEZİ