Ergenekon soruşturması kapsamında Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ile bazı işadamları gözaltına alındı.

Sabahın erken saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet Gazetesi başyazarı İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu gözaltına alındı. Arama sırasında binada bulunan çalışanlar dışarı çıkartıldı.
Doğu Perinçek gözaltına alındıktan sonra emniyete götürüldü. Perinçek'in, kimlik tespiti ve Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alındıktan sonra İstanbul'a götürüleceği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda gözaltına alınan Perinçek'in Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanacağı bildirildi.

İşçi Partisi Genel Merkez Binasına gelen polis ekipleri, binada bulunan belge ve bilgisayarı incelemeye aldı. Çevik Kuvvet ekipleri bina etrafından geniş güvenlik önlemi alırken, çalışanlar dışında kimsenin binaya girişine izin verilmiyor.

Ulusal Kanal'ın internet sitesinde bir açıklama yapıldı: Açıklamadı: 'Ergenekon' operasyonu kapsamında bugün sabah İşçi Partisi Genel Merkezi, İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi merkez ve bürolarında arama yapıldı. Arama kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmesi Ferit İlsever göz altına alındı.

Soruşturmada Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Gazeteci Adnan Akfırat, İş adamı İbrahim Benli gibi isimler de yer alıyor.

Sabah 04.30 İşçi Partisi Genel Merkezi, İşçi Partisi İstanbul İl Merkezi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisinin Merkez ve Ankara bürolarına eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlseveri gözaltına alındı.

Operasyonda ismi geçenlerin evlerine de aynı dakikalarda aramalar yapıldı. Soruşturmada Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk, Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Gazeteci Adnan Akfırat, İş adamı İbrahim Benli gibi isimler de yer alınıyor.'

Habertürk

Editör: HABER MERKEZİ