Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık dönemindeki ekibini Çankaya Köşkü'ne taşıyor. Erdoğan ile uzun süre çalışan ekibin Köşk'teki görevleri belli oldu. Habertürk'ün haberine göre, Frist Lady Emine Erdoğan ise Köşkte artık yeni bir ekiple çalışacak.


BİNALİ YILDIRIM'A ÖZEL GÖREV

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ı özel danışmanı olarak görevlendirdi. Yıldırım milletvekili olduğu için, görevi 2015 seçimine dek gayrı resmi olarak yürütecek.

HASAN DOĞAN

Erdoğan'ın özel kalem müdürü Doğan, Köşk'te de aynı görevi ''büyükelçi'' sıfatıyla sürdürecek.

İBRAHİM KALIN

Başbakanlık müsteşar yardımcısı Kalın da büyükelçi ünvanıyla Cumhurbaşkanlığı Genelsekreter Yardımcısı olarak atandı.

LÜTFULLAH GÖKTAŞ

Ahmet Sever'den boşalan koltuğa Göktaş oturacak ve sözcülük görevini sürdürecek. Göktaş Başbakanlık'ta basından sorumlu başmüşavirdi.

AYDIN ÜNAL

Başbakanlık başmüşaviri olan ve Erdoğan'ın konuşma metinlerini hazırlayan Aydın Ünal, Çankaya Köşkü'nde Başdanışman olacak.

MUSTAFA VARANK

Başbakanlık'ta Erdoğan'ın adeta gölgesi olan Başmüşaviri Varank da başdanışman oldu. Varank, talepleri ve konuşmaları not alıyor, görüşmeleri organize ediyor.

MÜCAHİT ARSLAN

Erdoğan'ın özel başdanışmanı ve Erdoğan'a en yakın isim. Sorun çözme yeteneği ve organizasyon başarısının yanısıra, soğukkanlılığı ve ketumluğu nedeniyle büyük saygı görüyor. Arslan, Köşkte resmi görev üstlenmeyecek ve yine özel danışman olacak.

ŞENOL KAZANCI

Kamuya ait taşınmazların satışı, kiralanması, tahsisi ve devrinden sorumlu Başbakanlık Müşaviri kazancı yeni görevinde de başdanışman olacak.

SAVAŞ ŞAFAK BARKÇİN

Başbakanlık Başmüşaviri Barkçin de Erdoğan'ın Köşk'teki ekibi içerisinde yer alacak. Müzik, tarih, edebiyat Dr. Barkçin'in başlıca ilgi alanları.

YİĞİT BULUT

Bulut Erdoğan'ın Ekonomiden sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

TUBA NUR SÖNMEZ

Öte yandan Köşk'ün yeni First Lady'si Emine Erdoğan'ın danışmanlığını ise Tuba Nur Sönmez yapacak.

Editör: HABER MERKEZİ