İnternet medyası yöneticileriyle İstanbul'da biraraya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, internette yapılan yorumlardan dert yandı: 'Geçenlerde bir yorumlara göz atayım dedim kendimden utandım...'

Erdoğan şunları söyledi; 'Ben yorumlara bakmıyorum ama geçenlerde getirmişlerdi bir gözatıyım dedim. Ben kendimden utandım, çünkü oradaki ifadeler hakarette değil. Ailemden geçmişimden geleceğime öyle küfürler vardı ki bunların tarifi mümkün değil. Bunlar insanı katil bile yapar.

Bunlar yenilir yutulur tahammül edilir şeyler değil. Bunun bizim toplumumuzun karakteri ile de yakından uzaktan ilgisi yok. Büyük ihtimalle bunlar belki üniversite gençliği. İş bu noktaya geldiği zaman dayanılmaz.

Siz TC Cumhurbaşkanısınız, Başbakanısınız bunu yapma hakkını nerden buluyorsunuz. Teknoloji buna imkan veriyor diye siz kalkıp küfredeceksiniz. Böyle bir hakkı olamaz. Hukukta yataklık etme var ya, bu da yardım ve yataklıktır. Bunu siz edite edeceksiniz koymayacaksınız, yayınlamayacaksınız. Bu millet eğer ayakta duracaksa sağlam aile yapısı ile durur. Bizim aile yapımız sarsılırsa, bu ülke buna tahammül edemez, daha fazla yürümez. Ama biz aile yapımızı sağlam tutarsak bu ülkeyi kimse tutamaz.

Sizler de lütfen bu konudaki gayretinizi ortaya koyun. Özgürlükler noktasında, cezaevlerinde fikirden dolayı yatanların sayısı parmağın sayısını geçzmez. Fikir ve düşünce özgürlüğünden dolayı içerde kimsenin olmasını istemiyoruz. Ama bu hakarete gitmemeli. Eleştiri yap yapabildiğin kadar ama hakaret olduğu zaman...




AÇILIŞI HÜSEYİN ÇELİK YAPTI

İnternet Medyası toplantısı Hüseyin Çelik'in açış konuşması ile başlayan buluşmada, sektörün sorunları masaya yatırıldı.

Çelik, konuşmasında 'yandaş ve yoldaş' medya ayrımına vurgu yaptı. Medyadaki tanımlamaların yanlışlığına dikkat çeken Çelik, 'Yandaş ve yoldaş medya olmasından rahatsız olurum. Demokratik ülkelerde tek seslilik yok. Medya bizi eleştirsin ama sabahtan akşama kadar hakaret etmek eleştiri değil' dedi.

GECİKMEDEN ÖTÜRÜ ÖZÜR DİLEDİ

Başbakan Erdoğan toplantıya gecikmeli olarak katıldı. İnternet Medyası temsilcilerinin elini tek tek sıkan Erdoğan daha sonra konuşmasına başladı.

Gecikme için özür dileyerek başlayan Erdoğan şöyle konuştu:

'İnternet amacı dışında kullanıldığında malesef bunu acımasızca yaşıyoruz (bunu ben şuna benzetiyorum, bıçak var neşter var. Neşterle hayat kurtarıyorsunuz, bıçak ile ekmek kesiyorsunuz. Ekmek keserken güzel ama aynı bıçağı kalkıp cinayette kullabilirsiniz.


İNTERNETTE OTOKONTROL İSTEDİ

İnternet medyasından öz denetim isteyen Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Daha işin başında sayılırız o yüzden önlemleri almak zorundayız. Otokontrol ile internetin bir canavar olmasını engellemek ve yararlı hale getirmek zorundayız.'

İnternette sansürü kısıtlamayı kabul etmiyoruz ama otokontrol ile internetin de kendini artık daha sıkı denetlemesi gerekiyor.

Haber sitelerindeki rekebat ve hız sırasında bazen sınırların zorlandığını üzülerek görüyoruz. Özel mahremiyet, haklar ve kişiliklerin korunmasında kimi zaman istenmeyen sonuçlar ortaya çıkıyor. Esas olan otokontroldür. İnternet medyasının bu noktada çok daha hassas olmasını rica ediyorum.




HEPİMİZ AYNI GEMİNİN İÇERİSİNDEYİZ

Demokratik açılımla ilgili bilgi veren Başbakan Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Hepimiz aynı gemi içindeyiz. Ve aynı istikamete doğru yol alıyoruz. Kimsenin tahrikine gelmememiz gerekiyor.

Bugüne kadar görüşleri sorulmayan fikirlerine başvurulmayan kesimleri tek tek dinliyor ve onların önerilerinin politikalarımıza ışık tutması yönünde gayret ediyoruz.

İNTERNET MEDYASI KİLİT ROL OYNAYACAK

İnternet medyasına yüklediği anlama değinen Başbakan Erdoğan, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

Ben internet medyasının milli birlik ve kardeşlik projesinde kilit rol oynacağına inanıyorum. Bu kadar hayatı etkileyen medyanın bu sürecin dışında kalamayacağını düşündük.

OCAKLAR SÖNÜYOR YUVALARA ATEŞ DÜŞÜYOR

Konuşmasında teröre de değinen Erdoğan şunları söyledi:

'Görüyoruz ki ocaklar sönüyor, analar ağlıyor. Biz terörün bu ülkenin kaderi olmadığına inanıyoruz. Milli Birlik kardeşlik projesine kimse farklı kılıf uydurmasın. Kürt açılımı gibi... Bunların hepsi denilmiştir. Adına Güneydoğu, ister kürt sorunu deyin. Önemli olan zarf değil önemli olan mazruf... Bu projenin adı Milli Birlik ve Kardeşlik olmalı ve bu sürecin adı da Demokratik açılım olmalı dedik. '

PROVAKASYONLAR OLSA DA DEVAM

Provokasyonlara dikkat çeken Başbakan Erdoğan, her şeye rağmen yola devam edeceklerini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu: Bu ülkede gençler ölüyor. Bu ülkede anneler ağlıyor... Bu ülkede ocaklar sönüyor. Bu ülkenin enerjisi ve kaynakları sonu gelmez konularda heba ediliyor. Buna dur demek zorundayız. Hükümet olarak yaptığımız da budur. Biz terörün, gençlerin ölümünün bu ülkenin kaderi olmadığına inandık. Biz ayrımcılığın bu ülkenin hayrına olmadığına inandık. Bu süreç tüm engellemelere ve provakasyonlara devam edecek.

CENAZELERDE SLOGAN ATILMAZ

Konuşmasının sonunda şehit canezelerinde atılan sloganları eleştiren Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

Şehit cenazelerini istismar ederek siyaset yapanlar sürecin karşısındadır. Şehit musalla taşında sadece dualar bekler. Musalla taşındaki şehite slogan yüklenmez. Bu siyasi istismardan başka hiç bir şey değildir.
Editör: HABER MERKEZİ