Erdoğan cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Ne kadar kötü niyetlerle donanımlı olduğunu hep bildiğimiz bir örgüttü ve yine böyle bir uygulamasını ortaya koymak suretiyle siyasi uzantılarıyla da ne kadar farklı bir süreci işlettiklerini de ortaya koydular.Ve 13 tane şehidimizin olması şüphesiz ki yüreklerimizi dağlamıştır.

BİZDEN İYİ NİYET BEKLEMESİNLER

Çok açık net söylüyorum bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde iyi niyet beklemesinler. Onlar da siyasi uzantıları da. Biz siyasi uzantılarına bütün iyi niyetlerimizle yaklaştık. Siyasi alanda mücadelelerini sürdürmeleri için her türlü zemini hazırladık. Onların yaptıkları bir dedikleri bir dediklerini tutmayan yaklaşımdır.

YAPACAKLARI TEK ŞEY VARDIR

AK Parti pazarlığa oturacak değildir. Bu yaptıkları da bizi pazarlık masasına çekecek değildir. Yapacakları tek şey vardır. Terör örgütü silahı bırakacaktır. Onlar silahı bırakmadığı sürece bu daha farklı olarak kendini gösterecektir. Bizler iktidar olarak milletçe bu yola çıktıktan sonra 780 metrekare üzerinde kesinlikle herhangi bir ameliyata ve operasyona müsade etmeyeceğiz.

İYİ NİYET BEKLEMESİNLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ''Çok açık ve net söylüyorum, bu kötü niyetli davranışlar bizden hiçbir yerde iyi niyet beklemesinler. Onlar da siyasi uzantıları da'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili olarak, ''Hepimizi milletçe üzen bir olay oldu. Ve terör örgütü PKK ne kadar samimiyetsiz olduğunu, ne kadar kötü niyetlerle donanımlı olduğunu hep bildiğimiz bir örgüttü. Yine böyle bir uygulamasını ortaya koymak suretiyle siyasi uzantılarıyla da ne kadar farklı bir süreci işlettiklerini de ortaya koydular'' dedi.

KÜRT SORUNU YOK PKK SORUNU VAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık statüsünde değildir. Biz geldiğimizden bu yana 3 şeyi başardık. Ret politikalarını yok ettik, inkar politikalarını yok ettik. Asimilasyon politikalarını da yok ediyoruz. Dikkat ederseniz seçim öncesi bir ifade kullandım. Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur. Bu ülkede PKK sorunu vardır. Kürt kökenli vatandaşlarımın da sorunları vardır. O sorunların çözümünde yine en büyük katkıyı bugüne kadar biz verdik. Bundan sonra da biz vermeye devam edeceğiz'' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ