Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, 'Ergenekon' soruşturmasıyla ilgili, yapılan bu yorum, ima ve değerlendirmeler kesinlikle gerçek dışıdır. Söz konusu toplantıda bu konu hiçbir şekilde gündeme gelmemiştir' dedi.

Başbuğ, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili değerlendirmelerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıpratıldığını söyleyerek 'Bir iki konuya açıklık getirmek gerektiğini düşünüyorum' dedi.

'Hepimizin bilgidiği bigi soruşturma kapsamında savcının isteğiyle bazı kişiler gözaltına alındı diyerek sözlerine devam eden Başbuğ, bazı TV ve gazetelerde yer alan 24 Haziran'da Başbakan'ın talebi ve Genel Kurmay Başkanlığı'nın izni ile yapılan görüşme ile bu gözaltıların ilişkilendirildiğini üzüntü ile görüyorum. Bu değerlendirmeler kesinlikle gerçek dışıdır' dedi.


Başbuğ, 'Bu yöndemi değerlendirmelere ancak kompol teorisi denir. Bunu yapanların hepsinin kötü niyetli olduğunu düünmüyorum ama bu teoriler TSK'nın birlik ve beraberliğine, emir-komuta zincirine zarar vermiyor mu?' diye konuştu.


Başbuğ, 'Türkiye olarak zor günler yaşıyoruz hepinmiz bu zor günlerde daha dikkatli ve sağduyulu davranmak zorundayız' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ