Balıkesir'den havalandığı ve içinde bir pilotun olduğu öğrenilen F-16 tipi bir askeri uçak Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Muradiye Sarnıç Köyü yakınlarında düştü. Uçakta bulunan pilot Üsteğmen Fatih Korçam hayatını kaybetti.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi Kaymakamı Adem Saçan, ilçe yakınlarında bir askeri uçağın düştüğünü açıkladı. Kaymakam Saçan, pilotun kurtarılması için bölgeye arama kurtarma ve çok sayıda jandarma ekibinin sevk edildiğini belirtti. Askeri uçağın düştüğü bölgeye Balıkesir'den de arama-kurtarma ekiplerinin sevk edildi. Öte yandan, Eskişehir'de kurulu 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Arama-Kurtarma ekibi de askeri uçağın düştüğü bölgeye gönderildi.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI, PİLOT ŞEHİT OLDU

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesine bağlı Muradiye Beldesi Sarnıç Köyü yakınlarında düşen askeri uçağın enkazına ulaşıldı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında pilot Üsteğmen Fatih Korçam´ın cesedi uçağın enkazında bulundu.

HAVADA İNFİLAK ETTİ

Yapılan incelemelerde uçağın havada infilak ettiği ve parçalarının ormanlık alana dağıldığı tespit edildi. Uçağın gövdesi, arama- kurtarma çalışmalarına katılan köylüler tarafından Yoğurtludere Başpiriz Mevkii'nde toprağa gömülü olarak bulundu.
Editör: HABER MERKEZİ