Ekonominin kalbi Bodrum'da atıyor. TUSİAD YİK toplantısına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel krizin maliyetinin ikinci dünya savaşından büyük olduğunu söyledi.

Babacan, reel sektör temsilcilerine de seslenerek, 'kura güvenip borca girmeyin' dedi.

Babacan'ın açıklamaları özetle şöyle: 'Türkiye dünya ekonomisine yoğun şekilde entegre olmuş durumda. Bankalarınmızın bilançolarında toksik varlıklara rastlamıyoruz. Kur risktir. Yatırım kararı alırken kurla ilgili karar almak bir kumardır. Bu kumarı oynayanlar herşeylerini bir gecede kaybedebilir. Reel sektöre sesleniyorum, hesabımızı kitabımızı iyi yapalım.

Küresel finansal koşullardaki aşırı sıkılık devam ediyor. Küresel krizin dünyaya maliyeti 2. Dünya Savaşı'ndan büyük olacak. Reel sektör kuruluşlarına sesleniyorum. Sağlam bir getiriyle hesapları kitapları yapıp yatırım kararı verelim. Merkez Bankası zamanında attığı adımlarla fiyat istikrardan değil, finansal istikrardan da sorumlu olduğunu gösterdi. ÖTV ve KDV indirimlerinin ilelebet olmayacağının önemli sinyalini verdik. İndirimlerin yavaş yavaş kalkmasının uygun olduğunu düşündük.'

Bu arada Babacan, toplantı öncesinde IMF anlaşmasına yönelik sorusu üzerine, 'Zamanı  gelince açıklama yapılır' karşılığını verdi. (Mynet)
Editör: HABER MERKEZİ