Güneydoğulu turistler tatil için Doğu Karadeniz Bölgesi’ni tercih ediyor.

Yapılan yeni yollarla ulaşım imkanlarının kolaylaşması ve güvenlik risklerinin asgariye inmesi Güneydoğulu turistlerin Rize’ye akın etmesine neden oldu. Tatil için bölgelerine göre sıcaklık değeri daha düşük olan Doğu Karadeniz Bölgesi'ni tercih ettiklerini kaydeden ve Rize’nin İkizdere ilçesindeki termal tesiste konaklayan Diyarbakırlı Salih ve Saik Kukip isimli akrabalar Rize’nin sahip olduğu eşsiz doğal güzelliklerden çok etkilendiklerini söylediler.

Kukip “Diyarbakır ile İkizdere arası 560 kilometre. Biz bir tanıdık vasıtası ile buraya geldik. Aradaki mesafe 2 bin 500 kilometre olsa da gelinmeye değerdi. Kendim Diyarbakır’da yaşayan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Rize’nin halkını kendimize çok yakın hissettim. Duygularımız, konuşma tarzımız ve misafirperverliğimiz aynı. Buraya planlı gelmedik. Rize’de durduğumuz bir yerde burayı tarif ettiler. Buradan çok etkilendik. Görünen köy Kılavuz istemiyor. Burada mükemmel bir doğa var. Burası saklı bir cennet” şeklinde konuştular.

Türkiye Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Kasim Ekşi yaptığı açıklamada, son iki yıldır Güneydoğu Bölgesi’nden özellikle İkizdere’ye gelen yerli turist sayısında patlama yaşandığını söyledi. Ekşi “Karadeniz ile Doğu’yu birbirine bağlayacak olan Ovit Tüneli projesi devam ediyor. Bu yaklaşık 800 milyon TL’lik bir proje. Projenin başlaması bile Güneydoğu Bölgemizden bin çok yerli turistin bölgemize akın etmesine neden oldu. Diyarbakır’dan, Van’dan, Urfa’dan, Ağrı’dan gelen misafirlerimiz katlanarak artıyor. Bölgemizin sahip olduğu yeşile hayran kalıyorlar. Derelerimizi, ırmakları ve şelaleleri çok beğendiklerini belirtiyorlar” diye konuştu.

TURİZM SEZONU EKİM AYINA KADAR UZADI

Ekşi, yaptığı açıklamada geçmişte Rize’de yaz turizm sezonunun Ağustos ayı sonu itibari ile noktalandığını ancak son yıllarda turizm sezonunun ekim ayı ortalarına kadar kaydığını da ifade ederek “Ekim ayı ortalarına kadar yoğun bir rezervasyon trafiği var. Şuan Rize’de ve İkizdere de boş yatak bulmak çok güç. Yoğunluk Eylül ayında da devam ediyor. Yaz turizm sezonu Ekim ayı ortalarına kadar sarktı. Bu şekilde ilerleyen yıllarda Rize’de yaz ve kış turizm sezonları birleşerek Rize yılın 12 ayı turist çeken bir yer haline gelecek. Yerli turist olarak bu yıl en fazla Güneydoğu Bölgesi’nden gelen turistleri ağırladık. Yabancı turist olarak ise yine Araplar ilk sırada” dedi.

DOĞANIN İÇİNDE KAPLICA KEYFİ

İkizdere’de doğanın içinde acık havada kaplıcaya girmenin keyfini çıkartan Güneydoğu Bölgesi’nden İkizdere’ye gelen turistler yaptıkları açıklamalarda, Rize’yi “saklı cennet ve cennetten bir parça” olarak nitelendirerek “Açık havada eşsiz doğanın içinde havuz keyfini yaşıyoruz. Bu su dünyanın en kaliteli 5 su kaynağından biriymiş. Hem dinlenip hem şifa buluyoruz' dediler.

GÜNEYDOĞU BÖLGESİ

GÜNEYDOĞU BÖLGESİ

Editör: HABER MERKEZİ