Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast'a bir kez kemik yaşı testi yapılmıştı. İlk testte 18 yaşından küçük olduğu belirlenen Samast için ikinci bir test daha yapıldı. Anca k neden yeni bir teste ihtiyaç duyulduğu konusunda bir açıklama yapılmamıştı.

Bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşma öncesi Kandıra Caezaevi'nde tutuklu bulunan katil zanlısı Ogün Samast yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi. Son iki duruşmaya sağlık sorunları nedeniyle katılmayan Samast, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye giriş yaptı.

SAMAST'IN DEĞİŞİMİ
Samast'ın kilo aldığı ve bıyık bıraktığı gözlendi. Davanın önceki celsesinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mustafa Öztürk de duruşmaya katılmak üzere adliyeye geldi. Davanın bugünkü duruşmasına Paris Barosu'ndan 5 avukat da hukuki gözlemci olarak katılacak. Adliyeye gelen avukatlar adliye bahçesinde Hrant Dink'in kardeşi Orhan Dink ile sohbet etti. Önceki duruşmada bu davada avukatlık yapmaması konusunda karar alınan Fuat Turgut'un da duruşmaya geldiği görüldü.

Fuat Turgut basın mensuplarının Paris Barosu'ndan gelen avukatları görüntülediğini görünce oturduğu yerden 'Mandacıları çekin' şeklinde tepki gösterdi. Bunun üzerine polis tarafından uyarılan Turgut oturduğu yerden kalkarak başka bir alana yöneldi.

Öte yandan Milletvekili Ufuk Uras da duruşmayı takip etmek üzere adliyeye geldi. 

'HRANT'IN ARKADAŞLARI', CİNAYETİN AYDINLATILMASINI İSTEDİ
Kendilerini 'Hrant'ın Arkadaşları' olarak tanımlayan bir grup, Hrant Dink cinayetin aydınlatılmasını istedi.Beşiktaş Barbaros Meydanı'nda toplanan grup, 'Hrant için adalet için' ve 'Hala nasıl sessiz olabiliyoruz?' yazılı pankartlar açarak, çeşitli sloganlar attı.

HRANT'I ÖLDÜR DİYENLER NEREDE
Grup adına sanatçı Derya Alabora ile birlikte bir açıklama yapan sanatçı Mahir Günşiray, Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 2 yıl 3 ay geçtiğini ve sanıkların kısa sürede yakalandığını belirterek, 'Bunların baştan gözden çıkarılmış emir kulları olduğundan şüphe duyan var mı aranızda? Peki cinayete karar verenler nerede? Suçlulara destek ve sempatilerini ilan etme yarışına giren görevliler nerede? Neredeyse hiç biri yargılanmıyor' diye konuştu.

Cinayetin işleneceğini bildikleri ortaya çıkan resmi görevlilerin her türlü soruşturmadan korunduğunu ve bu kişilerle ilgili cinayet davasıyla ilgileri yokmuş gibi davranıldığını öne süren Günşiray, kapsamlı bir soruşturmanın yürütülmesi halinde her şeyin açığa çıkacağının görülebildiğini ve böylece Hrant Dink'i kimlerin öldürttüğünün de saptanacağını savundu.

KİMSE KENDİNİ KANDIRMASIN
'Hrant Dink cinayetinin gerçekten aydınlatılmasını istemeyen birileri var ve bunların gücü adaletin yolunu tıkamaya bugüne kadar yetti' ifadesini kullanan Günşiray, hafızalarının güçlü olması nedeniyle kaygılı olduklarını ve yargılananları örgütleyenlerin, onlara 'öldür' emri verenlerin yakasını bırakmayacaklarını söyledi. Günşiray, 'Şu içerideki katillere 'Hrant'ı öldür' diyenler cezalandırılmadan bu ülkede alnı açık yaşayamayız. Kimse kendini kandırmasın' dedi. Grup, açıklamanın ardından dağıldı. (EnsonHaber)
Editör: HABER MERKEZİ