Hükümetin dar kapsamlı bir Valiler kararnamesi hazırladığı ve değiştirilmesi öngörülen Valiler arasında Ankara ve İstanbul’un da olduğu öğrenildi. Ankara Valiliği için İçişleri Müsteşarı Osman Güneş’in, İstanbul Valiliği için de Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun adı geçiyor. Taslak kararnameye son şekli verilirken değişiklik yapılabileceği de belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığında çalışmaları sürdürülen kararnameye göre Ankara Valisi Alaeddin Yüksel, boş bulunan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı görevine getirilecek. Bu müsteşarlık Muammer Güler’in milletvekili seçilmesiyle boşalmıştı. Yüksel daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü ve Antalya Valiliği de yapmıştı.

RİSOTTOCU BAKAN

Ankara Valiliği'ne ise İçişleri müsteşarı Osman Güneş düşünülüyor. Muğla’daki Risotto olayı ile hatırlanan Güneş, seçim döneminde iki kez kısa süreli İçişleri Bakanlığı da yaptı. Güneş bakan olduğu dönemde Muğla’daki bir yemekte ikram edilen risottonun içinde şarap olduğunu öğrenince masayı terk etmişti. Yemeği düzenleyen Muğla valisi de bir süre sonra merkeze alınmıştı.

 

VAN'IN RİZELİ VALİSİ İÇ İŞLERİ MÜSTEŞARLIĞA

Osman Güneş’in Ankara valisi olması durumunda İçişleri Müsteşarlığına da Van Valisi Münir Karaloğlu düşünülüyor. Hukuk mezunu ve Rize Çayeli doğumlu olan 47 yaşındaki Karaloğlu, Harran, Çekerek, Reşadiye Kaymakamlığı yapmış ve 12 Haziran 2009’da Van Valiliğine atanmıştı.

İSTANBUL'UN RİZELİ VALİSİ YERİNE RİZE VALİSİ İSTANBUL'A YENİ VALİ OLACAK

Yeni kararnamede kesin olmamakla birlikte İstanbul Valisi Rizeli Hüseyin Avni Mutlu’nun da olacağı öne sürülüyor. Mutlu’nun yerine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun adı geçiyor. Trabzon-Çaykara doğumlu olan Hacımüftüoğlu, Ankara SBF’den mezun olduktan sonra Taraklı, Şemdinli, Doğanyurt, Ceylanpınar, Serinhisar ve Akhisar Kaymakamlığı yaptı.

seyfullah-hacimuftuoglu-rize-valisi.20110806025503..jpg

Devlet Personel Başkanlığı Başkan Yardımcılığı ve Başbakanlık Müsteşar yardımcılığı görevinde de bulunan Hacıumüftüoğlu, 29 Ağustos 2009’da Rize valiliğine atandı. Başbakan Erdoğan, makam aracının sık sık bozulduğunu öğrenince Hacımüftüoğlu’na yeni model Mercedes marka bir makam aracı göndermişti.

Kararname ile boş bulunan Eskişehir Valiliğine de atama yapılacak. Danıştay kararı ile göreve dönmesi kararlaştırılan Muammer Muşmal’ın yeniden Kırklareli Valiliğine atanması, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın ise Eskişehir Valiliğine getirilebileceği belirtiliyor.

Editör: HABER MERKEZİ