Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret etti.

Gül, komutanlığa gelişinde 3. Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Yurdaer Olcan tarafından karşılandı.Cumhurbaşkanı Gül, karşılamada hazır bulunan mangayı selamladı. Komutanlık özel defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, Tümgeneral Olcan ile basına kapalı olarak bir süre görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra tümene bağlı Dağ Komando Tugayı Komutan Yardımcılığı 4. Komando Taburu yemekhanesinde askerlerle birlikte tavuksuyu çorba, fırında kebap döner, şehriyeli pirinç pilavı, çoban salata ve karışık meyveden oluşan öğle yemeğinden yedi. Cumhurbaşkanı gül,yemek duası yaptırıldıktan sonra 'Afiyet olsun' dileğinde bulundu.

Gül, yemek sırasında askerlerle sohbet etti. Bu arada Çanakkale Savaşlarının bazı öğünler atlanan, bazı öğünler de sadece ekmek ve hoşaftan oluşan menüsü ile günümüzün zengin menüsünü karşılaştırıp, 'Ey asker ataların bu cumhuriyeti işte böyle kazandı. Sen de bütün varlığınla onu koru' sözlerinin yer aldığı, yemekhane duvarına asılı tablo, Cumhurbaşkanı Gül'e gösterildi.

Gül, yemeğin sonunda başarılı çalışmaları nedeniyle Piyade Üsteğmen Süleyman Ünal, Jandarma Üsteğmenler Abdülbaki Pınarbaşı ve Hasan Ataç, Jandarma Kıdemli Başçavuş Cüneyt Gönül, Jandarma Başçavuş Sadettin Dinçer, Piyade Kıdemli Çavuş Ümit Işık, Jandarma Kıdemli Çavuş Sermet Aşlamacı, Uzman Jandarma Çavuş Selim Kahraman, Piyade Uzman Çavuş Ünal Yücel ve Jandarma Er Yasin Öztürk'e saat hediye etti.

Cumhurbaşkanı Gül, 'Başarılarınızın devamını diliyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler en zor işi yapıyorsunuz. Bütün millet arkanızdadır.

Fedakarlıklarınız bizim gurur kaynağımızdır' diye konuştu. Yemeğe, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu da katıldı.

aktifhaber

Editör: HABER MERKEZİ