RİZE’de cuma namazı sonrası İsrail’in Gazze’ye yönelik müdahalesini protesto için düzenlenen gösteride, hükümet aleyhine açıklama yapılması gerginliğe yol açtı.

RİZE’de cuma namazı sonrası İsrail’in Gazze’ye yönelik müdahalesini protesto için düzenlenen gösteride, hükümet aleyhine açıklama yapılması gerginliğe yol açtı. Eyleme katılan AK Partili grup alanı terk etti, slogan atarak yürüyüş yaptı.

Orta Cami’de cuma namazı sonrası toplanan yaklaşık 60 kişilik grup İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto amacıyla, 'Siyonist katiller hesap verecek' ve 'Er ya da geç Musa çıkar, zulmün hesabını sorar' pankartları açtı, 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı. Açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Rize Şube Başkanı Fahri Alkan, Birleşmiş Milletler ve Avrupa ülkelerinin İsrail’in saldırılarını savunma hakkı olarak değerlendirdiğini belirterek, saldırılara sessiz kalmalarını eleştirdi, hükümetin İsrail ile bazı anlaşmalar yaptığını öne sürdü.

AK PARTİLİ GRUP TEPKİ GÖSTERDİ

Alkan’ın bu sözleri sonrasında eylemciler arasında bulunan AK Partili bir grup, 'Burası siyaset yeri değil' diyerek açıklamaya tepki gösterdi, ardından da taraftarlarına alanı boşaltma çağrısı yaptı. Alandan ayrılan Ak Prti taraftarları İsrail karşıtı sloganlar atarak Deniz Caddesi'nden Memiş Ağa Belediye Parkı’ na kadar yürüdü, ardından da dağıldı.

RİZE’DE İSRAİL PROTESTOSUNDA GERGİNLİK

RİZE’DE İSRAİL PROTESTOSUNDA GERGİNLİK

RİZE’DE İSRAİL PROTESTOSUNDA GERGİNLİK

RİZE’DE İSRAİL PROTESTOSUNDA GERGİNLİK

Editör: HABER MERKEZİ