Dilek ASLAN

Rize Ak Parti Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Yönetim Kururlu Başkanı Ömer Ofluoğlu ile Rize’nin ekonomisi, esnafların durumu, talepleri ve sorunları ile ilgili çeşitli görüş alış verinde bulundu.

Rize Ak Parti Milletvekili; “Dünyada çapında yaşanan küresel krizin ülkemizde de küçük çapta yansımaları görülmüştür. Fakat hükümetimiz aylar öncesinden almış olduğu tedbirlerle dünyada yaşanan bu krizden en az etkilenen ülke olmuştur. Ekonominin bütün katmanlara yansıması için bu tedbirlerin yanında ihracatçımızı, esnafımızı, perakendecimiz ve tüketicimizi kollayacak, rahatlatacak ekonomik tedbirler ve önlerlerle ilgili çalışmalar ekonomik konsey tarafından zamanında yapılmaktadır. RTSO’ sı şehrimizin en önemli ekonomik merkezidir. Şehrimizde her sahada ticaret yapan iş adamlarımız ve esnaflarımızla ilgili yapılan çalışmaları yerinde tespit etmek, var olan sorunları çözmemek ve esnafımızı rahatlatmak noktasında bundan sonrada neler yapılabilir değerlendirmesinde bulunduk.  Rize- İspir- Erzurum yolu projesinin ilk ayağı olan İyidere- İkizdere çift geçiş yolunun çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. RTSO’ın başta esnafımız ve iş adamlarımıza ve Ovit yolu ile ilgili yapmış olduğu çalışmalarına ne gibi kolaylıklar getirebiliriz noktasında fikir teatisinde bulundun”.diye konuştu.

RTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ofluoğlu;” Milletvekilimiz Sayın Çırakoğlu’nun Odamızı ziyaretinden mutluluk duyduk. Milletvekillerimizle tüm çalışmalarımda işbirliği yaparak, Rize ilimizde var olan her türlü sorunlara yönelik RTSO Yönetimi olarak üzerimize düşeni yapmak için bundan öncede, bundan sonrada ekibimizle kolektif bir çalışma sergilemekteyiz. Günümüz ekonomik şartlarında dünyada yaşanan sıkıntıların, ülkemizde de küçük çapta da olsa yansımaları görülmektedir. Ekonomideki bu olumsuz gelişmeleri, olumlu yöne çevrilebilmek, esnafımızı ihracatçımızı, ithalatçımızı, sanayicimizi korumak ve rahatlatmak, kar eder hale getirmek için tüm olumlu unsurları harekete geçirmiş bulunmaktayız. Geçen yıl Rize’nin ve ülkemizin gündemine oturttuğumuz, Ovit dağı tünelinin yapımı ve Güney Anadolu ile Karadeniz arasındaki yolun GAP ve BDT bağlantısını başlatmak ve başarmaya yönelik çalışmalarımıza tekrar start vermiş bulunmaktayız. Rize-İspir-Erzurum yolu için en geçerli proje kesin olarak Ovit dağına yapılacak tünel projesidir. Sayın Vekilim ne yapıp, yapıp bu tünelle ilgili çalışmaları başlatmalıyız. Bunun gerçekleşmesi için en kısa sürede olumlu gelişmelerin olacağına inanıyoruz.”diye konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ