Samsun'da 13 ilden çevrecilerin katılımıyla düzenlenen yürüyüş ve mitingde, hükümetin enerji politikaları protesto edildi.

Samsun Çevre Birlikteliği tarafından organize edilen 'Karadeniz Enerji Çöplüğü Olmayacak' yürüyüş ve mitingi, Samsun'un yanı sıra Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Amasya, Tokat, Çorum'dan çevrecilerin katılımıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yapıldı. Atatürk İlköğretim Okulu önünde toplanan çevreciler, sloganlar atarak polis kontrolünde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Köseli köyü sakinlerinin de katılarak köylerine yapılması planlanan çimento fabrikalarını protesto ettikleri yürüyüş sonrasında kalabalığa seslenen KESK Genel Başkanı Sami Evren, 'AK Parti iktidarı demokrat bir iktidar olamaz. Ne kadar demokrasi söylemi söylerse söylesin, ne kadar demokratik açılım derse desin AK Parti iktidarı demokrat olamaz, çünkü çevreyi tahrip etmesi onun göstergesidir' dedi.
 


Karadeniz'de derelerin yataklarıyla oynanacağını söyleyen Evren, 'Doğanın en önemli can suyu derelerdir. Siz Karadeniz'in kılcal damarlarıyla oynuyorsunuz. Bunun nedeni dünyada uygulanan neoliberal politikalara teslim olan AK Parti hükümetidir. Doğayı tahrip etmek, kar için insanlığa zarar vermek insanlık dışı bir davranıştır. Siyasi iktidarların ve AK Parti hükümetinin bu politikalarından vazgeçmesi gerekiyor. Bu bölgede 25 adet termik santral yapılıyor. Termik santraller Avrupa'da, ABD'de artık tasfiye ediliyor. Bugünlerde en çok konuşulan konu domuz gribi. Domuz gribinin aşısı var, ancak termik santrallerin, HES'lerin doğaya ve insanlara vereceği zararların aşısı yok. Doğayı tahrip edenler bilsinler ki, domuz gribinden daha tehlikeli bir şey yapıyorlar' diye konuştu.

Konuşmaların ardından alanda halay çeken eylemciler, olaysız şekilde dağıldı.
 
 

 
 
Editör: HABER MERKEZİ