TÜRK Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesi operasyon imkanı veren tezkerenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından, Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik arttı. Şırnak'ın Cudi ve Kel Mehmet Dağları'nda güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları sırasında çıkan çatışmada silah sesleri dağların eteğindeki yerleşim birimlerinden duyuluyor. Bölgedeki askeri hareketlilik her geçen gün artarken, askerlerin geçiş güzergahında mayın tarama faaliyetleri frekans karıştırıcı 'Jammer' cihazlı araçların kontrolünde gerçekleştiriliyor.

Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik artarak sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın 'Güvenlikli bölge' ilan ettiği Şırnak, Hakkari ve Siirt'in kırsal kesimlerinde teröristlere yönelik başlatılan 'sonbahar operasyonu' tüm hızıyla sürürken, bir yandan da bölgede güvenlik en üst seviyeye çıkarılıp, kontrol noktaları artırıldı. PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların en yoğun olarak sürdürüldüğü Gabar, Cudi ve Kel Mehmet Dağlarından bugün silah sesleri yükseldi.

Dağlarda çatışma sesleri

Operasyonun yoğunlaştırıldığı Cudi Dağı'nın Kuzey Irak'ın sıfır noktası ile Kel Mehmet Dağlarında bu sabah güvenlik güçlerinin operasyonunda bir grup PKK'lı teröristle sıcak temas sağlandı. Dağlardan gelen silah sesleri Şırnak'ın Şenoba Beldesi'nin köylerinden rahatça duyuldu. Bölgedeki operasyona Kobra tipi helikopterlerin havadan destek verdiği görüldü. Bu arada sabahın erken saatlerinde yaklaşık 30 kadar askerin yaklaşık 20'şer metre arayla operasyondan döndüğü görüldü. Bestler Dereler bölgesinden operasyondan dönen askerler köye girişlerinde çocuklar tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı.

Annem beni Erzurum'da biliyor

Yaklaşık bir haftadır dağlarda terörist takibinde oldukları öğrenilen askerleri, sırtlarındaki teçhizatıyla, tozlu botlarıyla görevlerini yerine getirmenin mutluluğu gözlerinden okundu. Fotoğrafını çekildiğini gören bir Mehmetçik, gazetecilere, “Lütfen beni çekmezseniz sevinirim. Çünkü Annem beni Erzurum'da asker sanıyor. Ben buraya kendi isteğiyle gelenlerdenim” dedi.

'Jammer'li tarama

Güvenlik güçleri, Şırnak'ta tüm kesimlerde her sabah karayollarında mayın arama tarama faaliyetinde bulunuyor. Bu sabah bölgeyi didik didik eden güvenlik güçlerinin beraberlerinde frekans karıştırıcı 'Jammer' yüklü araçların eşlik ettiği görüldü. Askerler, yolların güvenli olduğunu tespit ettikten sonra birliklerine geri döndü.

etikhaber

Editör: HABER MERKEZİ