Çayeli Bakır İşletmeleri’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği futbol turnuvasında maden çalışanları, geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşını andı.

Çayeli Bakır İşletmeleri (ÇBİ)’de çalışan madenciler, geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşları Alp Aslan’ı, ÇBİ’nin geleneksel olarak düzenlediği futbol turnuvasında andı. Madenciler, turnuvada elde ettikleri birincilik ve ikincilik kupasını da merhum Alp Aslan’ın babasına hediye etti.

ÇBİ’nin Geleneksel Halı saha Futbol Turnuvası, yapılan üçüncülük ve final maçlarının ardından sona erdi. Turnuvanın finalinde Alp Aslan ve Madenciler takımı karşılaştı. Her iki takımda maçtan önce sahaya, Temmuz 2013’te Uşak’ta meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden ve uzun yıllar ÇBİ’de görev yapan merhum Alp Aslan ile Soma’daki maden kazasında hayatını kaybedenlere dikkat çeken bir pankartla çıktı. Maç öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunulurken turnuvayı çok sayıda taraftarın izlediği maçın normal süresi 3-3 bitti. Şampiyon, penaltı atışlarında 5-4’lük üstünlük gösteren Madenciler takımı oldu. Her iki takım da kupa töreninde birincilik ve ikincilik kupasını merhum Alp Aslan’ın babası Ömer Aslan’a hediye etti. Oyuncuların bu vefalı davranışı tribünde maçı izlemeye gelenler tarafından uzun süre alkışlandı. İki takım oyuncuları ve maden çalışanları daha sonra saha içerisinde toplu fotoğraf çektirdi.

ÇBİ’DE GELENEKSEL FUTBOL TURNUVASI

ÇBİ’de 19 yıldır çalışan Metin Çalışkan, “ÇBİ bu turnuvayı 15 yıldır yapıyor. Bu takımın kaptanı olan ve geçen yıl Uşak’ta trafik kazasında hayatını kaybeden Alp Aslan’ı yeniden anma fırsatı bulduk. Davetimizi kırmayan ve buraya kadar gelen Alp Aslan’ın babası değerli Ömer abimize de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Merhum Alp Aslan’ın babası Ömer Aslan ise, “Çok duyguluyum. Oğlum ÇBİ’de 9 yıl çalıştı. Uşak’ta altın madeninde görev yaparken trafik kazasında kendisini kaybettik. Burada çalıştığı arkadaşlarına karşı güzel izlenimler bırakmış. Buradaki arkadaşlarının oğluma olan sevgileri beni son derece mutlu etti. Çalıştığı tüm arkadaşları benim için bir Alp Aslan’dır. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Lain Anderson ise turnuva sonunda yaptığı açıklamada “Alp Aslan firmamızın çok önemli bir çalışanıydı. Onu burada anmak için toplandık ve bunun mutluluğunu duyuyoruz” şeklinde konuştu.

ÇBİ’DE GELENEKSEL FUTBOL TURNUVASI

ÇBİ’DE GELENEKSEL FUTBOL TURNUVASI

Editör: HABER MERKEZİ