1.ve 2. Sürgün boyunca fabrika denetimlerini aralıksız olarak sürdüren Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu 3. Sürgün başında yaş çay fabrika müdürleri ile bir toplantı yaparak fabrikaların fiziki durumu ve kampanya hakkında bilgi aldı.

Şu ana kadar 1. Ve 2. Sürgünde toplam 439.600 ton yaş çay aldıklarını belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Üçüncü sürgünün başında bu toplantıyı yapıyoruz. Bu toplantının güzelliklere vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum. İki yüz bin aileyi yaklaşık bir milyon insanı ilgilendiren, sosyal yönü ağır olan çok önemli bir görevi ifa ediyoruz. Bunu yaparken tabi ki en iyi şekilde, en üst seviyede, en doğru şekilde işlerimizi yürütmemiz gerekiyor. Dün itibariyle üçüncü sürgüne başladık, seçim günü dolayısıyla 1 gün ara verdik. Bu arada değerli Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını ülkemize mutluluklar getirmesini temenni ediyorum. İkinci sürgünde 228 bin ton çay aldık, birinci sürgünde 210 bin ton çay almıştık. İkinci sürgünde birinci sürgünün biraz üzerindeyiz. Toplamda 439.600 ton çay almışız. ilk gün 1400 ton çay aldık. Oldukça hızlı bir başlangıç hızlı bir giriş oldu. Bu herhâlde hızlı bir şekilde devam edecek öyle anlaşılıyor.” Dedi.

Çayın kalitesinin devamı için gelecek nesillere aktarılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini tekrar vurgulayan Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Yaptığımız şey nedir, çay üretimidir. Çayın en iyisini yapmalıyız. Tamam, sağlıklı bir çayımız var, pestisit kullanmıyoruz, doğal üretimimiz var. Güzel ama her şeyden evvel çayın kaliteli olması gerekiyor, bunu sağlamamız gerekiyor. Bunları köyleri, mahalleri, alım yerlerini dolaşarak, insanlarımızın oturduğu yerleri dolaşarak anlatmamız lazım, ekiplerimizin de anlatması lazım. Bir toplumsal mutabakat sağlamamız gerekiyor. ÇAYKUR’da çalışıyorsunuz, inşallah buradan emekli olacaksınız belki bir kısmınızın babaları burada çalıştı yani ÇAYKUR’un çayın ekmeğini yiyen insan çoktur. Bunun devam etmesini çocuklarımızın da bundan istifade etmesini istiyorsak mutlaka kaliteyi sağlamak gerekiyor. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. İşimizi takip edeceğiz. “Dedi.

1. Ve 2. Sürgünde olduğu gibi 3. Sürgünde de kaliteden ödün vermemek için müdürlerden gereken hassasiyetin gösterilmesini isteyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu; “Yine üçüncü sürgünde de birinci ve ikinci sürgünde olduğu gibi üzerinde durduğumuz en önemli konu hammaddenin yaş çayın kalitesi konusudur. Ben birebir bunu takip ediyorum. Bir iyileşme var ama yeterli değil, üçüncü sürgünde de bu denetimler devam edecek. İyi takip edilirse, yakın takıp edilirse mutlaka iyi sonuç alınır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Evet, arkadaşlar özetle söylemek istediğim bu. Üçüncü sürgünün başında yine sizleri tekrar toplayıp ikaz etmek bu konuları hatırlatma ihtiyacı duydum. Benim fabrikaları denetlemelerim devam edecek, yine bakacağım. Üçüncü sürgünün huzurlu ve mutlu bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. İnşallah kalite noktasında üçüncü sürgünün çok önemli gelişmeleri hep beraber yaşarız. Allah yardımcınız olsun.” Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ