Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda sokulmak istenirken yakalanan ve Antakya Belediyesi Mezbaha Müdürlüğü'nde bakıma alınan Ceyn isimli maymun, günde ortalama 25 bardak çay içiyor. Mezbaha çalışanları, çaykolik maymuna çay yetiştirmekte zorlanıyor.

Suriye sınırında kaçakçıların jandarmayı fark edip olay yerinde bıraktıkları Ceyn isimli maymun, 3 aydır mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor. Dava sürdüğü için bir süre Reyhanlı Belediyesi'nde tutulan 3 yaşındaki Ceyn, daha sonra Antakya Belediyesi Mezbaha Müdürlüğü'nde özel olarak yaptırılan bir hücreye konuldu. Çaykolik olduğu bildirilen Ceyn isimli maymuna Mezbaha Müdürlüğü görevlileri, çay yetiştiremiyor. Günde ortalama 25 bardak çay içen Ceyn, çayın sıcak olduğunu hissedince bir boş bardak daha isteyip, soğutarak içiyor. Eline verilen simit ve ekmeği de çayına batırarak yiyen Ceyn, çayını karıştırmayı da ihmal etmiyor. Ceyn, zeytin, elma, çubuk kraker gibi yiyecekleri de çok seviyor.

Antakya Belediyesi Mezbaha Müdürlüğü Veterineri Ahmet Kilisli, Suriye sınırında yakalanan Ceyn isimli maymunun yaklaşık 1 ay önce kendilerine teslim edildiğini belirterek, 'Sınırda yakalanan bu maymun zekasıyla bizi sürekli şaşırtıyor. İnsana çok yakın bir canlı, pişmiş gıdaları tercih ediyor. Çayı çok seviyor. Tam bir çaykolik. Günde 25-30 bardak çay içiyor. Çayını şekerli içmeyi seviyor. Çay yetiştirebilmek için bir arkadaşı görevlendirdik. Bakımı zor, ama bizim misafirimiz. Şimdi davanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Mahkeme ne karar verecek bilmiyoruz' diye konuştu.

Çaykolik maymun Ceyn'in bakımıyla ilgilenen mezbaha çalışanı Abdurrahman Çomak ise, 1 aydır Ceyn'le ilgilendiğini ifade ederek, 'Geldikten sonra çayı çok sevdiğini gördük. Çayı şekerli içmeyi çok seviyor. Çay yetiştirmekte zorlanıyorum. Çayı şekersiz verdiğimiz zaman yere döküyor. Kendi yediğimiz yiyeceklerden ona da veriyoruz. Biz de ona çok alıştık' dedi.

Editör: HABER MERKEZİ