Çayelililer Dernek Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU, Genel Sekreter Ceyhun AYVAZOĞLU, Genel Sayman Celal ARICI, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa BOZKURT, Yönetim Kurulu Üyesi Dilek KAŞIKÇI’nın katıldığı buluşma gayet sıcak bir ortamda gerçekleşti.

Göreve yeni gelen Çayelililer Dernek Yönetim Kurulu ile Başbakan Yardımcısı Sayın Hayati YAZICI Çayeli İlçemizin genel sorunlarını ve alınacak tedbirler konusunda görüşlerini dile getirdiler.

Dernek Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU öncelikle Senoz vadisi üzerinde ki HES’ler ve Taş Ocakları konusunda tereddütlerini belirttiler. Dernek olarak HES’lere karşı olmadıklarını Türkiye’nin enerji sorunu bulunduğunu elektrik ihtiyacımızın mutlaka karşılanması gerektiğini ancak hazırlanan projelerin uygulanabilirliği konusunda çevreye zarar vermeden güzel ormanlarımızın korunması ve can suyu konusunda ki düşüncelerini söyledi. Taş Ocaklarının ise çok büyük problem teşkil ettiğini evlerin zarar gördüğünü heyelanların meydana geldiğini bunun mutlaka halledilmesi gerektiğini vurguladılar. 

Başbakan Yardımcısı Hayati YAZICI ise hükümet olarak HES’lere karşı olmadıklarını fakat bir takım tereddütleri olduğunu can suyu konusunun halledilmesi gerektiğini doğanın korunması için elinden geleni yapacağını en kısa zamanda ilgili bakanla beraber bölgeyi ziyaret edeceğini ve incelemelerde bulunacağını belirtti. Taş ocaklarının verdiği zarar için gerekli girişimlerde bulunacağını ve bu sorunu çözeceğini söyledi.

Bölgemiz ve Çayeli’miz için çok şeyler yaptıklarını otoyolu kendi dönemlerinde bitirdiklerini, Çayeli Hizmetiçi Eğitimi açtıklarını, Çayeli’nin içinden geçen karayolunun bitirildiğini, Kültür sitesi kazandırdıklarını ve sayamadığımız birçok hizmet ettiklerini bundan sonrada proje ve yatırımlara imza atacaklarını belirttiler.

Daha sonra Dernek Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU Ankara Çayelililer Derneği hakkında bilgi vererek çalışmalarını projelerini bölgeye ve Çayeli’mize beraberce neler yapılabileceğini, İstanbul’daki ÇAYDEF, RİDEF, Çayeli Vakfı ve diğer sivil toplum örgütleri ile diyalog içerisinde olduklarını ve Çayeli için her zaman da olacaklarını söylediler. 

Başbakan Yardımcısı Hayati YAZICI dernek faaliyetlerinin her zaman yanında olacağını desteklerini esirgemeyeceğini, Ankara’ da yaşayan bürokrat ve hemşerilerine kapılarının devamlı olarak açılacağını söyleyerek sonsuz teşekkürlerini bildirmişlerdir.

Çayelililer Derneği Yönetimi daha sonra kendisine üyelik formu bırakarak ve bu sıcak görüşmeyi ölümsüzleştirmek amacıyla fotoğraf çektirerek kendilerine teşekkürlerini sunmuşlardır. (medyakaradeniz)

Editör: HABER MERKEZİ