Ankara Çayelililer Derneği Olağan Genel Kurulu 05.06.2010 günü saat 14:00 de dernek merkezinde toplandı. Gündem gereği toplantı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih İslam KARAOĞLU tarafından açıldıktan sonra Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları,aziz şehitlerimiz ve İsrail açıklarında uluslararası kara sularında şehit olan vatandaşlarımız için saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Başkanlık divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına   Avukat Süleyman KAZMAZ, Başkan Vekilliğine O.Cem KAZMAZ ile Yazmanlığa A.Galip KARAOĞLU seçildikten sonra çalışmalara başlandı. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu raporları okundu. Raporlar üzerinde görüş bildiren olmadı. Yönetim kurulu ve Denetleme Kurulu ayrı ayrı Divan Kurulu tarafından oya sunuldu. Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu oy birliğiyle ibra edildi. Tahmini Bütçe Yönetim Kurulu Başkanı tarafından okundu. Genel kurul oyuna arz edildi. Oy birliğiyle kabul edildi. Yapılan oylama sonucunda;

Yönetim kurulu asil üyeliklerine

 Fatih İslam KARAOĞLU,

Mustafa BEKİR

M.Celal ARICI

Selahattin Hüsnü KARA

Hüseyin ŞUŞOĞLU

Haşim KARALOĞLU

Turhan SARI

A.Galip KARAOĞLU

Nurettin ŞAHİN

Yönetim Kurulu yedek üyeliği için yapılan oylama sonucunda,

Alperen KAMİLOĞLU

Hasan Basri AKIN

Ceyhan BALCI

Kadir FURUNCU

Hüseyin ANILMIŞ

Ali KESEPARA

Osman BEYAZ

Muhsin YAZICI

Hasan ŞİŞMAN

Denetleme kurulu asil üyelikleri için yapılan oylama sonucunda,

Nazif TOPÇUOĞLU

İbrahim HABERAL

Seyhan ÇELEBİ

Denetleme kurulu yedek üyeliklerine,

Nurmelek YÜCEL

Orhan MEYDAN

Hüseyin ANBAR oybirliğiyle seçilmiştir.

Rize Dernekler Federasyonu Üst Kurul Delegeleri seçimi için yapılan oylama sonucunda Genel Kurul tarafından aşağıda isimleri yazılı üyeler oy birliğiyle seçilmiştir.

Fatih İslam KARAOĞLU

Mustafa BEKİR

M.Celal ARICI

A.Galip KARAOĞLU

Selahattin Hüsnü KARA

Turhan SARI

O.Cem KAZMAZ

Haşim KARALOĞLU

Hüseyin ŞUŞOĞLU

Ufuk Caner KARA

M.Yaşar KAMİLOĞLU

Nurettin ŞAHİN

Seyhan ÇELEBİ

Orhan MEYDAN

Mustafa BOZKURT  

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Dr.Süleyman KARAHAN, gençlerin ilgisiz olduğunu, derneğimizin daha iyi faaliyetlerde bulunabilmesi için gençlerinde katılımının sosyal, kültürel etkinlikler bağlamında katılımının sağlanması gerektiğini söyledi.

Üyelerden Filiz TEPEBAŞI Genel kurula katılanlara ve divan başkanına teşekkürünü ileterek vakıflarda ve derneklerde gençlerin katılımının paneller, konferanslar düzenlenerek katılımlarının sağlanmasının gerektiğini belirtti.

 Üyelerimizden Emin YAĞCI gençlerin gelmesi için bir güç olması, bir nedenin olması gerektiğini söyledi.

Rize Dernekler Federasyon başkanı Dr. Süleyman BASA Genel kurulun hayırlı olmasını, federasyonda çalışan gençlerden memnun olduğunu, ortak programlar yaptığını ve gerekli katılımın olduğunu söyledi. Güçlü federasyonların güçlü derneklerle var olduğunu, Çayelililerin de Çayeli Derneğine destek vermesi gerektiğini, ayrıca Rize Evi yapılması kararı aldıklarını, bu karara bütün Rizelilerin katkılarını beklediklerini, yapılan bu genel kurulun Çayeli’ne Rize’ye hayırlı olması temennilerini ileterek Divan başkanlığına saygılarını sundu.

Divan başkan vekili O.Cem KAZMAZ, genelde eleştirilerin çokluğunu, bunun karşılığında dernek üyelerinin katkılarının olmadığını belirtti. Dernek üyelerinin yöresi için bir şeyler yapması gerektiğini, Rize’nin en önemli sorunlarının ÇAY ve HES’ler olduğunu, bu bağlamda Federasyonun ÇAY’a ve HES’lere karşı katkısının olması gerektiğini belirtti. HES’lerin bölgemizde doğal güzelliklerimizi yok ettiği, buna karşı federasyonun ve derneklerin mücadele etmesi gerektiğini,Ankara’da düzenlenen Rize etkinliklerinde stantlarda ithal çayın tanıtıldığını bu durumun Çayımız için iyi olmadığını, toplumun HES ve ÇAY ile ilgili acil bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyerek yeni yönetimin Çayeli’ne Rize’mize Ülkemize hayırlı olması temennilerini bildirdi.

Divan Başkanı Avukat Süleyman KAZMAZ temenniler bölümünde son konuşmacı olarak kendisine söz verdikten sonra, milli, sosyal, kültürel faaliyetlere değer verilmesi gerektiğini vurguladıktan sonra, ithal olarak yurdumuza getirilen çayların, yöremiz çay üretimine zarar verdiğini belirtti.

Yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek oturumu kapattı.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ