İçişleri Bakanlığı, bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince 419 Mülki İdare Amirinin görev yerlerinin değiştirildiğini bildirdi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer değiştirme Yönetmeliği ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanarak çıkartılan rutin atama kararnamesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığı ifade edildi. 

Açıklamada, söz konusu Müşterek Kararname ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ya da hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 419 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemlerinin dikkate alınarak değiştirildiği belirtildi. 

Açıklamada şunlara yer verildi: 

“Buna göre; Bakanlık Merkezinde görevli 2 Mülki İdare Amirinin görev yerleri değiştirilirken, 12 Kaymakam ve 5 Vali Yardımcısı Bakanlık Merkezindeki değişik görevlere getirilmiş, merkezde görevli 5 Mülki İdare Amiri Vali Yardımcılığına, 2 Mülki İdare Amiri ise Kaymakamlığa atanmıştır. 

Anılan kararname ile 63 Vali Yardımcısının yerleri değiştirilirken 46 Vali Yardımcısı Kaymakamlığa, 1 Vali Yardımcısı İl Hukuk İşleri Müdürlüğüne, 205 Kaymakamın naklen yerleri değiştirilirken 76 Kaymakam Vali Yardımcılığına, Vali Yardımcısı iken Özel İdare Genel Sekreterliğine atanan 1 Mülki İdare Amiri de Kaymakamlığa atanmışlardır.” 

Çayeli kaymakamı Mehmet Aktaş 1. derece kadrolu İller İdaresi Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne atandı.

 

Çayeli Kaymakamlığına ise Varto Kaymakamı Mehmet YILDIZ atandı.

MÜLKİ İDARE ATAMA KARARNAMESİ tıklayınız..

 

 

MEHMET YILDIZ KİMDİR?


15.09.1975 yılında Çorum ili İskilip ilçesinde doğdu.  İlk, Orta ve Lise  öğrenimini Uğurludağ ilçesinde, Lisans öğrenimini ise, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde tamamladı. 2000 yılında İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam adayı olarak göreve başladı.Afyon ili Hocalar Kaymakamlığı ve Ardahan ili Damal Kaymakamlığı yaptı. Halen Muş-Varto Kaymakamı olarak görev yapmaktadır. Yurt dışı eğitimini İngiltere'de  yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Editör: HABER MERKEZİ