Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 70. yılında Çayeli’nde düzenlenen törenle anıldı.

Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törene Kaymakam Mehmet Aktaş, İlçe Jandarma Timur Konuk, Belediye Başkan Vekili İbrahim Teker ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından Atatürk’ün 70 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05de ti sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi. Anma programı daha sonra Kültür Merkezi’nde devam etti.

 

 

Çayeli Vakıfbank Lisesi tarafından hazırlanan programda Okul Müdürü Cemil Bilgili ve öğretmenler tarafından konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler, Atürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ataya Cevabını okudular. Buradaki programın ardından katılımcılar İlçe Halk Kütüphanesinde açılan Atatürk Kitapları Sergisini gezdiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Editör: HABER MERKEZİ