Hükümet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine Kaymakam Mehmet Aktaş, İlçe Jandarma Timur Konuk, Belediye Başkanı Rıza Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Onan, Rize Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Ydr. Doç. Dr. Cengiz Bayraktar ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından Atatürk’ün 71 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05de ti sesi ve sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi. Anma programı daha sonra Kültür Merkezi’nde devam etti.

Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi tarafından sunulan programda; Atatürk Hayatını anlatan slâyt gösterisi sunulduktan sonra günün anlam ve önemine daire konuşmadan sonra şiir okundu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramlarından kurtuluş savaşına dair yaptıkları tiyatral sunumlarla beğeni toplayan Ahmet Hamdi-Nurzan İshakoğlu Anadolu Lisesi tiyatro grubu programda Atatürk’ün hayatını çeşitli yönleriyle anlatan tiyatral gösterileri katılımcıların takdirini topladı.

Programda son olarak okul korosu tarafından Atatürk sevdiği şarkılar söylendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN HAKKI ÇAKIR'A TEŞEKKÜRLER...

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ