Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi Çayeli Belediyesi’nin toplam borcunun 25 milyon TL olduğunu açıkladı.

Rize’nin Derepazarı ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi Rize İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında Rize’deki MHP’li belediye başkanları gazetecilerle bir araya geldi. Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi burada yaptığı açıklamalarda Çayeli halkına mesajlar verdi. Kamuoyunun merak ettiği başlıklar hakkında açıklama yapan Başkan Çiftçi, Çayeli Belediyesi’nin toplam borcunun 25 milyon TL olduğunu açıkladı.

Belediyeler açısından en büyük kaybın israf olduğunu gören Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, toplam borçlarının ortalama 25 milyon TL olarak olduğunu ifade etti. Çayeli’ni en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarını belirten Başkan Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bizim bakış açımıza göre yapılmış olan borçların büyük bir kısmı israf. Çayeli Belediyesi’nin ortalama olarak 25 milyon TL borcu bulunmakta. Bu rakamın 6 milyon TL civarı piyasadaki esnafa, 19 milyon TL ise İller Bankası ve bölgedeki çöp, su ve buna benzer ortak çalıştığımız birliklere olan borçtur. Andon Suyu Birliğine 3 Milyon TL, çöp birliğine ise 600 bin TL değerinde borcumuz var. Gelir ve giderlere baktığımızda bu borçları ödeyebileceğimiz bir durum yok. Çayeli ölçeğinde 1 milyon 250 bin TL gelirimiz, 1 milyon 228 bin TL rutin giderimiz var. Geriye 22 bin TL gibi bir para kalıyor. İçerisinde bulunduğumuz durumu Çayeli halkı fazlasıyla biliyor. Halkımız bize kendileri farkında olduklarını söylüyorlar. En iyi şekilde Çayeli’ni yönetmeye çalışıyoruz.”

-          “İki kiloluk kedi, iki kilo eti yedi.”

Başkan Çiftçi gazetecilere yaptığı açıklamada israf konusuna değinerek, kedi hikâyesiyle örneklendirdi. Çiftçi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Belediyeler açısından en büyük kaybının israf olduğunu görüyorum. 1 Liralık hizmetin 2 Liraya alındığını, alınan hizmetin de takip edilemediğini görüyoruz. Bize bırakılan faturalara baktığımızda bir iş makinesinin kendisi 50 bin TL ise, kesilen fatura 35-40 bin Lira. Kedinin hikâyesi gibi; İki kiloluk kedi, iki kilo eti yedi.”

Personel anlamında belediyelerin her zaman personele ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Çiftçi, personelin doğru ve anlamlı olarak çalıştırılmasının faydalı olacağını belirtti. Çiftçi açıklamasının son kısmında, “Belediye seçimlerinden hemen bir hafta önce alınmış 5 kişilik bir personel var. İşin açıkçası 5 gün önce alınmışsa pekte şey değil. Belediyelerin her zaman personele ihtiyacı olur. Fazladır denmez. Eğer biz doğru işleri ve anlamlı işleri yaptırabiliyorsak onlara anlamlıdır. Biz bir bütçeyle şehri yönetiyoruz. Kısıtlı olan bütçeyle çok fazla bir eleman çalıştırma imkânımız yok. 126 personelim var isterim ki 250 personelim olsun. Ama 250 personeli çalıştırabilecek bir bütçemin olması lazım.” ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ