Çayeli Bakır İşletmeleri’ne Sürdürülebilir Madencilikte Liderlik Ödülü...

Kanada Madenciler Birliği’nin (The Mining Association of Canada - MAC) her yıl Kanada merkezli maden işletmelerini ödüllendirdiği Sürdürülebilir Madenciliğe Doğru Liderlik Ödülleri’nde bu yıl ilk defa farklı ülkelerde faaliyet gösteren maden işletmelerinin performansları da değerlendirildi. Ülkemizde faaliyet göstermekte olan Çayeli Bakır İşletmeleri, Kanada dışında ilk kez verilen bu ödüle layık görüldü.

Kanada’nın ulusal madencilik organizasyonu olan Kanada Madenciler Birliği’nin (The Mining Association of Canada - MAC) her yıl değerli metaller, uranyum, elmas, kömür, petrollü kum madenciliği ve endüstriyel minerallerin çıkarılmasına yönelik faaliyet gösteren firmalara verdiği Sürdürülebilir Madenciliğe Doğru Liderlik Ödülleri sahipleri açıklandı. Bu yıl ilk defa Kanada dışındaki ülkelerde de üstün performans sergileyen üyelere ödül verildi.

Kanada sınırları içerisinde faaliyet gösteren madencilik firmaları için devlet tarafından zorunlu tutulan, diğerleri için gönüllü olarak kabul edilen “Sürdürülebilir Madenciliğe Doğru” standartları altında; İş sağlığı ve İş güvenliği, yerel halkla ilişkiler ve sosyal yardım, kriz yönetimi, maden atıkları yönetimi, biyolojik çeşitliliğin korunması yönetimi, enerji kullanımı ve sera gazı emisyonları yönetimi olmak üzere altı başlık altında 23 kritere göre değerlendirilen Çayeli Bakır İşletmeleri’nin performansı da ödüle layık görüldü. Kanada Madenciler Birliği Başkanı ve CEO’su Pierre Gratton’un takdim ettiği ödülü Çayeli Bakır İşletmeleri adına İSG ve Çevre Müdürü Mehmet Eğriboyunoğlu aldı.

2015 yılında ödüle layık görülen firmaların listesi ise şöyle:

• First Quantum, Çayeli Bakır İşletmeleri,

• Agnico Eagle Mines Limited, Goldex Madeni,

• Agnico Eagle Mines Limited, Kittila Madeni,  

• Agnico Eagle Mines Limited, LaRonde Madeni,

• IAMGOLD Corporation, Essakane Altın Madeni,  

• IAMGOLD Corporation, Rosebel Altın Madeni,

• IAMGOLD Corporation, Westwood Madeni,

• Teck Resources Limited, Line Creek Operasyonları, 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ