Çaydef Proje Grubu gündemdeki 'Sivil Toplum Diyalogu - 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul' hibe programını ele almak için Çaydef merkezinde toplandı. Konuyla ilgili yapılan sunumun ardından fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesihibe programı da ele alındıysa da, iki çalışmanın aynı anda yürütülmesinin güçlüğünden dolayı Sivil Toplum Diyalogu programı üzerinde devam edilmesine karar verildi.

Sivil Toplum Diyalogu projeleri, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle sadece İstanbul ve AB Ülkesi şehirleri kapsayan etkinlikler düzenlenebiliyor. Programı toplumda karşılıklı anlayışı arttırmak ve yenilikçi fikirleri geliştirmek olarak özetleyebiliriz. Proje kapsamında yapabileceğimiz etkinliklere örnek ise şunları gösterebiliriz; festivaller, sergiler, konserler, belgeseller, kongre ve konferanslar, seminerler, yarışma ve ödül törenleri, kutlamalar, sanat koleksiyonları, tiyatro vb.

Sizler de konu hakkında görüş ve fikirlerinizi paylaşarak bu projeye katkıda bulunabilirsiniz. Fikirlerinizi buradan veya grup toplantılarına katılarak söyleyebilirsiniz. Bir sonraki toplanma tarihi 25 Ekim Pazar olarak belirlendi.

Haber: İlker Girit

Fotoğraflar: Salih Terzi

 

 

Editör: HABER MERKEZİ