Çayeli Dernekler Federasyonu(ÇAYDEF)  tarafından organize edilen Kurtuluş Şöleni programının son etkinliği İstanbul Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde, 13 Mart cumartesi akşamı yapıldı.

Programın sunuculuğu İlkim Karaca ve Emine Sağlam tarafından gerçekleştirildi. Çayeli’ne yazılmış gurbet şiirleri ile süslenmiş duygusal konuşmalarla başlayan programda ilk olarak Hemşin ve Akçaabat Folklor gösterileri yer aldı. Tulum ve kemence sesi ile tribünler adeta coştu.

DOSTLAR BİR ARAYA GELDİ

Geceye Belediye Başkanımız Rıza Çakır’ın başkanlığında Çayeli’nden gelen hemşerilerimizle, İstanbul ve civar şehirlerde yaşayan akraba, arkadaş ve dostlar bir araya gelerek, hasretle birbirlerine sarılarak memleket hasretlerini giderdiler. Memleketten haber sordular ve Çayeli’ne duydukları özlemi bir kez daha dile getirdiler.

Çayeli’nden sırf bu geceye katılmak için İstanbul’a gelen Belediye Başkanımız Rıza Çakır, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Okur, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Kar ve yönetim kurulu üyeleri Güngör Çetin, Mehmet Sarı, Çayeli Ticaret Odası Başkanı Güngör Sarı ve üyeleri Mehmet Ali Mert ve Gökhan Suiçmez; Sivil Savunma Müdürü Kadir Ali Sırmalı; MHP İlçe Başkanı Hayati Kork, Orman İşletme Şefliğinden orman mühendisi Rıza Kamil; Çayelispor As Başkanı,  Diş Hekimi Hasan Kamil; Çayeli Belediyesi kısım müdürlerinden Yavuz Kaşıkçı; Çayeli Gençlik Derneği Başkanı Vatan Karakaş ve üyeleri; ÇAYDOSK yönetim kurulu üyesi Âdem Köse ve arkadaşları etkinliklerin sonuna kadar salondan ayrılmadılar.

Üsküdar Rizeliler Eğitim Kültür Dernek Başkanı Mustafa Dereci, Üsküdar Ağır Ceza Reisi Burhan Karaloğlu,  Ümraniye AKP İlçe Başkanı Celal Doğan, Üsküdar Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, Üsküdar AKP İlçe Başkanı Süleyman Gedikoğlu, İstanbul Lokantacılar Başkanı Adayı Çayelili hemşerimiz Ali Yurtseven, AKP Ümraniye İlçe Başkanı Yardımcısı Ahmet Sandıkçı, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, TSE Müdürü ve Çayeli Vakfı Meclis Başkanı Mehmet Hüsrev, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çayeli Vakıf Başkanı ve Çaydef Onursal Başkanı Ali Fuat Albayrak salonda yer alan isimler arasındaydı.

Ankara’dan geceye katılmak için gelen Ankara Çayelililer Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu; İzmit Büyükşehir Belediyesi Müfettişlerinden Yusuf Kara olmak üzere İstanbul’a çevre illerden gelen çok sayıda hemşerimiz uzun süredir görüşemedikleri dostlarıyla bu gecenin sayesinde buluşabildiler.

ÇAYELİ BİZİM DE MEMLEKETİMİZ

Gecenin açılış konuşmasını ev sahibi olarak ÇAYDEF Başkanı Yılmaz Hüsrev yaptı. Konuşmasını kısa tutan Hüsrev; sözü Çayeli Vakfı Başkanı Ali Fuat Albayrak’a bıraktı. Gecenin anlam ve önemine değinen konuşmalar yapıldı.

Daha sonra mikrofona çağrılan Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır geceye katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. “Sizlere Ata yurdunuzdan selam getirim.” diye devam eden Başkan Çakır, dünyadayken cenneti görmek isteyenleri Çayeli’ne bir kez daha davet etti. 

Geceye katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yaptıkları konuşmalarda her ne kadar kendilerinin Çayelili olmasa da Rize ve Çayeli’ye karşı duygusal yakınlık hissettiklerini belirttiler. Karadeniz’in muhteşem doğasına hayranlıklarını gizleyemeyen başkanlar Çayeli’nin ülkemiz için önemli bir ilçe olduğunu, başbakan, bakan, bürokrat ve çok sayıda önemli şahsiyetler yetiştirdiğini söylediler.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, kendi ilçesinde Çayeli’nden az olmayacak kadar Çayelilinin yaşadığını; onlara hizmet etmenin gurur verici olduğunu söyledi. Fırsat buldukça Rize’ye ve Çayeli’ne geldiğini de sözlerine ekledi.

Aslen Çayelili olan hemşerimiz Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, hizmetlerini yaparken Çayelili olmanın verdiği sorumluluğu her an üzerinde hissettiğini söyledi.

Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yurtman’da geceye katılarak bir konuşma yaptı.

Ayrıca geceye İstanbul’da görev yapan Çayelili üst düzey bürokratlar, hâkimler, savcılar ve doktorlarımızda katıldı.        

SANATÇILARIN PERFORMANSI MUHTEŞEMDİ

Muhteşem gecede sanatçıların da performansı muhteşemdi. Tirübünlerdeki ve salondaki hemşerilerimiz sanatçıların söylediği şarkı ve türkülerle coştu.

Gecede ilk sahneye çıkan sanatçı Yavuz Kesepara sevilen şarkılarını seslendirdi.

Daha sonra yönetmen Yusuf Kurçenli’ye bölgemizin tanıtımına yaptığı katkılardan dolayı ÇAYDEF tarafından kendisine plaket verildi. Katılmak zorunda olduğu başka bir toplantıdan dolayı geceyi erken terk eden yönetmen Yusuf Kurçeli’nin plaketini, onun adına ÇAYDEF TSM korusu şefi Dursun Karaca aldı.

Bu kısa törenin ardından ÇAYDEF TSM Korusu birbirinden güzel şarkılarla dinleyenleri mest ettiler.

Yöremizin gelecek vaat eden genç sanatçılarından Selçuk Balcı kemençe eşliğinde söylediği yöresel türküleri, horon halkalarının ilkini oluşturdu.

ÇAYDEF İlden İle Folklor Ekibini’nin performansı Anadolu Ateşi’ni aratmadı.

Hemşerilerimiz ses sanatçısı Erol Şahin sahneye çıkarak herkesi horona davet etti. Bir anda horon halkalarıyla dolan salonda herkes ele ele vererek dostluk ve kardeşlik içinde horon ettiler.

Daha sonra sahneye, ATV ekranlarından tanıdığımız küçük sanatçı Halil Yılmaz, Bir Şarkısın Sen programında seslendirdiği yöremize ait türkülerinden bazılarını söyleyerek gecenin heyecanına katkı verdi. Halil’e de yaptığı katkılardan dolayı ÇAYDEF tarafından plaket verildi.

Gecenin finalini ise Herem yaptı. Sevilen sanatçı Herem, sevilen türkülerini peş peşe söyleyerek horonu alevlendirdi. Fakat organizasyonun yapıldığı Haldun Alagaş Spor Kompleksinin kapanma saati geciktiği için, programın son sanatçısı Ayhan Alptekin Çayelililerle bulaşamadan geceye son verilmek durumda kalındı.

Programın sonunda sahneye çıkan ÇAYDEF başkanı Yılmaz Hüsrev geceye katkılarından dolayı federasyona bağlı derneklere, federasyonun kadın ve gençlik kollarına teşekkür etti.

Ayrıca Çayelinden geceye katılmak için gelen hemşirelerimizi temsilen Çayeli Ticaret Odası Başkanı Güngör Sarı ve üye Gökhan Suiçmez’e; Çayeli Gençlik Derneği Başkanı Vatan Karakaş’a; ÇAYDOSK yönetim kurulu üyesi Âdem Köse’ye teşekkür etti.

Çayhaber olarak geceye katılmamızı sağlayan Çayeli Ticaret Odası adına Başkan Güngör Sarı ve yönetim kuruluna şükranlarımızı sunarız. Ayrıca gecede bize sıcak ilgilerini gösteren ÇAYDEF Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Hüsrev arkadaşlarına teşekkür ederiz.


Editör: HABER MERKEZİ