Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan F4 tipi askeri eğitim uçağının enkazına ulaşıldı. Bursa'nın Muradiye ilçesine bağlı Sarnıç köyü mevkiinde bulunan uçağın parçalara ayrıldığı bildirilirken uçakta 2 pilotun bulunduğu öne sürüldü.

BURSA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ

Askeri uçağın düştüğü bölgeye arama-kurtarma ekiplerinin sevk edildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kepsut'un Örencik ve Mustafakemalpaşa'nın Sarnıç köyleri yakınlarında uçağın düştüğü yerin belirlenmesi ile arama-kurtarma çalışmalarına başlandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal, bir ekiple birlikte Kepsut bölgesine hareket etti.

Bu arada, Eskişehir'de kurulu 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Arama-Kurtarma ekibinin de askeri uçağın düştüğü bölgeye hareket ettiği bildirildi.

''HAVADAN VE KARADAN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR''

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Adem Saçan, düşen askeri uçakla ilgili havadan ve karadan arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Saçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafakemalpaşa'nın Muradiye Sarnıç köyü yakınlarında, uçağın düştüğü yerin belirlenmesi için arama-kurtarma çalışmalarına başlandığını söyledi.

Bursa ve Balıkesir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden arama kurtarma ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini belirten Saçan, ''Jandarma ve emniyet ekipleriyle çok sayıda arama kurtarma ekibi bölgede. Havadan ve karadan arama çalışmaları sürüyor'' dedi.

BALIKESİR ASKERİ HASTANESİNDE OLAĞANÜSTÜ TEDBİRLER ALINDI

Askeri uçağın düşmesinin ardından Balıkesir Askeri Hastanesinde olağanüstü tedbirlerin alındığı bildirildi.

AA muhabirinin askeri yetkililerden aldığı bilgiye göre, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'den gece eğitim uçuşu için havalanan uçağın düşmesinin ardından Balıkesir Askeri Hastanesinde de olağan üstü tedbirler alındı.

Uçak düşmeden önce pilotun atlamış olabileceği gözününde bulundurularak, olasılıklara karşı hastanedeki tüm birimlerin göreve çağrıldığı öğrenildi.

UÇAĞIN BİR PARÇASINA ULAŞILDIĞI BİLDİRİLDİ

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Muradiye Sarnıç köyü yakınlarda düşen askeri uçağın bir parçasına ulaşıldığını bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Balıkesir 9. Ana Jet Üssü'nden eğitim amaçlı havalanan uçağın düşmesinin ardından yapılan arama çalışmalarında, kurtarma ekiplerinin, Muradiye Sarnıç köyü yakınlarındaki ormanlık bölgede enkazın bir parçasına ulaştığı öğrenildi.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜLÜYOR

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesine yakınlarında düşen askeri uçağın enkazının bulunduğu bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, jandarma ekipleri, Muradiye Sarnıç köyüne yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Başpiriz mevkisinde, parçalara bölünmüş uçağın enkazına ulaştı.  

Jandarma, sivil savunma ekipleri ve köylülerin, arama-kurtarma çalışmalarını bölgedeki dere yatağında yoğunlaştırdığı bildirildi.

Editör: HABER MERKEZİ