Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Altay ile MÜSİAD üyeleri ve vatandaşların ilgiyle dinlediği Kütahyalı, “Ya bu toprakları vicdanlı insanlar kazanacak, ittihatçılar tasfiye olacak; ya da ittihatçılar kazanacak, vicdanlılar tasfiye olacak” dedi.

1.20101109014640..jpg

Programın açılışında ülkenin son 20 yılını özetleyen MÜSİAD Barkovizyon filminin ardından bir konuşma yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, tutucu ve dayatmacı anlayışa karşı verdiği mücadele ile tanınan Kütahyalı’yı Rize’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Temizel, “Vesayet rejimine karşı tutumlarıyla Taraf, Taraf gibi birkaç gazete, Sayın Kütahyalı ve onun gibi yazarlar milletimizin taktirini kazanmıştır” diye konuştu.

Türkiye’nin son 10-15 yılda hayal bile edilemeyecek gelişmeler kaydettiğini ifade eden Temizel, Türkiye’nin yetişdirdiği en önemli düşünürlerden olan Sosyolog Cemil Meriç’in “Kendi kendimize yabancılaştırıldık. Kendi değerlerinden utanır hale geldik” sözlerini hatırlatarak, “Batı taklitçiliği elbisesi geçmişte olduğu gibi bugün de milletimize uymamıştır; yarın da uymayacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

2.20101109014657..jpg

Temizel’in konuşmasının ardından Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Türkiye’nin yakın geçmişinden karşılaştırmalı örneklerle ülkedeki değişimi anlattı; sivil ve özgür yeni Türkiye’nin anahtarının milletin elinde olduğunu şu sözlerle ifade etti: “Geçmişte herkes, kendine zulmedildiğinde demokrat olup muhalefet ediyorken, başkalarına yapılan zulme seyirci kaldı. Bu büyük bir hataydı ve bu hatayı hepimiz yaptık. Zulmedenin adı Mehmet, zulme uğrayanın adı Yorgo olduğunda Yorgo’nun yanında olmazsak, adı Mehmet diye zulmedeni alkışlarsak; yarın bize zulmedileceğinin bilincinde olmalıyız. Haksızlık karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır. Ergenekon, yaralanmış aslan gibidir ve yaralı aslan herşeyden tehlikelidir. Her türlü provakasyona karşı çok dikkatli olunmalıdır.”

Son yıllarda halkı iç sömürge gören zihniyetin epeyce törpülendiğini belirten Kütahyalı, 2011 seçimlerinde CHP veya MHP’nin iktidara gelmesi halinde herşeyin eskiye döneceğini ve Türkiye’nin perişan olacağını söyledi.

5.20101109014823..jpg

Ergenekoncu takımının ‘Laiklik’ söylemiyle halkın ancak %20’sini kandırabileceğini bildikleri için ‘Milliyetçilik’ söylemini öne çıkardıklarının altını çizen Kütahyalı, “Vatan, millet, bölücülük, dış mihrak gibi söylemler kullanılarak, milliyetçilik ayağıyla bu millet kandırıldı. Laiklik diyerek milletin ekseriiyetini kandıramayacaklarını biliyorlardı. Ama asıl çelişki işte burada; bir yandan milliyetçilik diyeceksiniz, öbür taraftan milletin değerlerini yok sayacaksınız. Uğru Mumcu’nun, Adnan Kahveci’nin, Ahmet Taner Kışlalı’nın Eşref Bitlis’in ölümlerinin önündeki sır perdeleri birer birer aralanıyor. Eşref Bitlis gerçek bir vatanseverdi. Güneydoğu sorununun insani yöntemlerle çözülmesinden yanaydı; oradaki insanları düşman görmüyordu. Vatanseverlik kendi vatandaşlarını düşman görüp bombalamak değildir; Eşref Bitlis Paşa gibi halkın tüm fertlerini sevip, onların sevgisini kazanmaktır” diye konuştu.

Kendi halkını iç sömürge gibi gören egemen güçlerin, başörtüsü konusundaki ve TSK içindeki tutumunu da eleştiren Kütahyalı, “Müstahdemler, çaycılar, hademeler, hasta bakıcılar; bunların hepsi devlet memuru ve hepsi başörtülü insanlar. Onlar bugüne kadar sorun olarak görülmedi. Başörtülü insanlar öğretmen olmak istediklerinde sorun oldu. Mahalle bakkalı dindar bir insan yumurta sattığında sorun olmadı; yumurta fabrikası kurduğunda yeşil sermaye diye fişlendi. Egemen güçlerin bilinçaltı bu… Onların başörtülü insanlara reva gördüğü iş, hademelik. Çünkü onlar, kendi halkını iç sömürge görüyor. Silahlı kuvvetlere er alınacağı zaman ‘Peygamber Ocağı’; subay alınacağı zaman ‘Laik Cumhuriyetin Bekçisi’ oluyor” diye konuştu.

Özgür ve sivil Türkiye’nin önündeki iki engelin; provakasyonlara kapılmamakla, bir de haksızlık nerden gelirse ve kime yapılırsa yapılsın, ona karşı durmakla aşılabileceğini sözlerine ekleyen Kütahyalı, “Ya bu toprakları vicdanlı insanlar kazanacak, ittihatçılar tasfiye olacak; ya da ittihatçılar kazanacak, vicdanlılar tasfiye olacak” diyerek konferansı tamamladı.

Programın son bölümünde izleyicilerin sorularını cevaplayan Gazeteci-Yazar Rasim Ozan Kütahyalı’ya MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel tarafından, işlemeli bardak takımı ile Çaykur Organik Çayı hediye edildi.

4.20101109014729..jpg

3.20101109014738..jpg

olay53 

Editör: HABER MERKEZİ