Rize’de, Ramazan ayı itibariyle sokaklardaki dilenci sayısında artış oldu. Zabıta ekiplerince yakalanan bir dilencinin üzerinden günlük kazancı olarak 271 lira para çıktı. Çıkan para bir ay üzerinden hesaplandığında 8 bin lira ediyor

Rize’de, Ramazan ayı itibariyle sokaklardaki dilenci sayısında artış oldu. Zabıta ekiplerince yakalanan bir dilencinin üzerinden günlük kazancı olarak 271 lira para çıktı. Çıkan para bir ay üzerinden hesaplandığında 8 bin lira ediyor.

Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı nedeni ile il dışından Rize’ye gelen dilencilerin sayısında artış olması üzerine il merkezindeki değişik noktalarda dilencilik yapanlara müdahale etti. Ekipler, cadde ve sokaklarda karşılaştıkları dilencilere uyarılarda bulundu. Özellikle hastane çevrelerini mesken tutan dilencilere baskın yapan ekipler, G.B (70) isimli bir dilenciyi yakalayarak üst araması yaptı. Dilencinin üzerinden 271 lira para çıktı. Dilencinin, Kabahatler Kanunu’na göre işlemi yapılıp parasına el konuldu, daha sonra serbest bırakıldı. Dilencinin günlük kazancı olduğu belirtilen para, 30 gün üzerinden hesaplandığında aylık geliri 8 bin lirayı buluyor.

Bu dilencinin aylık kazancı 8 bin lira

Bu dilencinin aylık kazancı 8 bin lira

Editör: HABER MERKEZİ