Amerikalıları kızdıran Kurtlar Vadisi Irak’ın yapımcılarından Mehmet Çelebi’nin, Hillary Clinton’ın en önemli bağışçılarından biri olduğu ve parti kongresi için delege seçildiği bilgisi, Kürt sitelerinden ABD’ye yayıldı. Önseçim sürecinde bunu fırsat bilen bazı Amerikalı muhafazakar blog yazarları, Demokratların kadın başkan adayı aleyhine karalama kampanyası başlattı.

ABD’de bu yıl yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde partiler adaylarını belirleyecekleri önseçim sürecinde sona yaklaşırken, Demokratların yarışında 'Kurtlar Vadisi' kozu oynanmaya başladı. Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre ABD’nin Chicago kentindeki Türk toplumun liderlerinden olan, Kurtlar Vadisi Irak filminin yapımcısı Mehmet Çelebi’nin, Hillary Clinton’ın kampanyasına bağışta bulunduğu ve Demokrat Parti’nin yıl sonunda yapılacak Ulusal Kongresi için Illinois Eyaleti’ni temsilen delege olarak seçildiği haberi, seçim malzemesi yapıldı.

Türkiye karşıtı yayınlarıyla tanınan Kurdish Media, 'aşırı milliyetçi' olarak nitelediği Çelebi’nin 'Amerikan, Ermeni, Yahudi ve Kürt karşıtı projeleri' finanse ettiğini iddia etti. Sitede, 'Clinton Yönetimi’nin tarihteki en Türk yanlısı ABD yönetimlerinden biri olduğu hatırlanırsa, bu bağışın şaşırtıcı olmadığı görülür. Gözünüzü açık tutun, Hillary Clinton başka Türk delegeler de atayabilir' ifadesi yer aldı.

Hillary’nin, 'anti-Amerikan' ve 'antisemitist' olduğu iddia edilen projelere imza atmış bir Türkü delege yaptığı iddiasına, Amerikalı sağcı internet siteleri de balıklama atladı. Cumhuriyetçilere yakın 'Gateway Pundit' adlı blog, 'en Amerikan düşmanı filmlerden biri' diye tanımladığı Kurtlar Vadisi Irak’ın yapımcılığını üstlenen Çelebi için 'Clinton’ın mega bağışçısı' dedi. Bir diğer muhafazakar blog yazarı olan Debbie Schlussel ise, 'Bu kişi Hillary Clinton bile olsa, bu mide bulandırıcı propagandanın yapımcılarıyla çalışan bir Amerikalıyı görmek beni çılgına çevirdi' diye yazdı. Bloga gelen yorumlarda da, 'Demokratlar ülkemizin her düşmanını seve seve buyur ederler. Dünyadaki tüm komünistler ve İslami Naziler, Beyaz Saray’da bir Demokrat görmek istiyor' ifadesini kullandı.

Hillary kampanyasına 5 milyon $ bağışladı

HILLARY Clinton, rakibi Barack Obama’nın beklenmeyen yükselişi karşısında, kendi kampanyasına kişisel servetinden katkıda bulundu. 'Süper Salı'dan bir gün sonra, Obama’nın kasasına 4 milyon dolar daha girerken, Clinton, kendi kampanyasına 5 milyon dolar bağışladı. Ocak ayında ise Obama 32 milyon dolar bağış toplarken, Clinton 13.5 milyon dolar toplayabildi. Hillary Clinton’ın bazı kampanya çalışanlarına maaş ödeyemediği de belirtildi. Son rakamlara göre, kazanılan toplam delege sayısında, Hillary 1045 ile önde giderken, Obama’nın 960 delegesi var.

Çelebi’den 100 bin $

Mehmet Çelebi, Sharon Stone ve Andy Garcia’nın, Kurtlar Vadisi’nde rol almasını sağlayan prodüktörlerden biriydi. BMH Worldwide prodüksiyon şirketinin sahiplerinden olan Çelebi’nin, Hillary’nin kampanyasına 100 bin dolar bağışladığı bildirilmişti.
 
VATAN
Editör: HABER MERKEZİ