Aynı zamanda Bugün gazetesinin de sahibi olduğu Koza İpek Grubu bu satış işleminin ardından Kanaltürk'e ait tüm borçları da üstlendi.

ÜYELER MESAJ BOMBARDIMANINA TUTTU

Biz Kaç Kişiyiz Platformu üyeleri satış haberinin ardından 'Bizkaçkişiyiz' sitesini mesaj bombardımanına tuttu. Satışa büyük tepki gösteren platform üyeleri 'Bu açıklama yetmez. Tuncay Özkan'dan açıklama bekliyoruz. Sayın Tuncay Özkan'ın ana sayfada bu satışla ilgili açıklayızı bir yazı yazmasını bekliyoruz', 'Bizler cepleri boş, ama yüreği vatan sevgisi ile dolu insanlarız. Paramız olsa zaten bu kanalı sattırmazdık', 'Nedir bu? Bomba gibi düştü tepemize. Kanalın satılmasına değil, Koza'ya satılmasına karşıyım' şeklindeki mesajlarla Tuncay Özkan'a ve bu satışa tepki gösteriyorlar.

Tuncay Özkan'dan ilk açıklama

Tuncay Özkan Kanaltürk'ü Koza İpek Grubu'na satmasının ardından çalışanlarla bir toplantı yaptı. Özkan çok duygusal anların yaşandığı toplantıda şunları söyledi:

Hepinize direncinizden ötürü teşekkür ederim. Bize kimse sahip çıkmadı. Yalnız, çaresiz bırakıldık. Lisansımızı iptal ettiler. Vergi borçları yüzünden kanalın kapısında icra memurları bekliyordu..Direncinizin kazanması adına bunu yaptım. Çarem kalmamıştı. Zaten bu kararı vermemiş olsaydım Unakıtan'ın memurları yayınımızı kapatacaktı.

Editör: HABER MERKEZİ