Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanının da içerisinde yer aldığı 30 üniversite öğrenci konsey başkanı, teröristler tarafından Ankara ve Diyarbakır’da asker ve sivil vatandaşlara yönelik yapılan haince saldırıları düzenlediği basın açıklamasıyla lanetledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri adına üniversitenin Öğrenci Konsey Başkanı Ahmet MİDİLLİ ve konsey üyeleri: “ 2023 hedefine kararlı bir şekilde yürüyen ülkemizin vatanperver gençleri olarak bizler, birlik ve beraberliğimize kasteden tüm unsurlar karşısında dik durmaktan asla vazgeçmeyeceğiz, bu güzel vatanımızı tüm oyunlara, içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlara rağmen böldürmeyeceğiz.” şeklinde konuştular.

Hain saldırıların ardından tüm üniversite öğrenci başkanlarının toplanarak yaptıkları basın açıklaması ise şu şekilde:

 “Birlikte yaşama irademizi, kardeşliğimizi ve barışı hedef alan insanlığı ve vicdanı iflas etmiş kişilerce gerçekleştirilen Ankara'daki hain saldırı hepimizi derinden yaralamıştır. Ülkemizin başı sağ olsun..

Birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı bu kirli terör oyunları ile Türkiye’nin bugününe ve yarınına kasteden, geleceğine yapılan bu tür terör girişimleri dün olduğu gibi bugün de amacına ve hedefine ulaşamayacaktır.

 Bu ülkede kargaşa çıkaranların, kötü niyetli olan bu terör grupların ne yapmaya çalıştığını bütün ülke anladı. Terör örgütü ve destekçileri ne kadar hain ve saldırgan ise devletimiz de, milletimiz de terörü sonlandırmada ve bu karanlık yapılara prim vermeme konusunda son derece kararlıdır.

Her yanı tarih ve destan kokan bu topraklarda yaşayan bu millet nice nemrudi yangınların hep birlikte üstesinden gelmiştir. Yine aynı şekilde ülkemiz içerisinde yakılan bu ateşi birlikte söndürmeli, teröre ve terör destekçilerine karşı hep birlikte dimdik durmalıyız.

 Gün, Kılıçarslan'ın, Yavuz'un, Fatih’in dilini konuşma günüdür!

 Gün Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin moralini bozmak için saldıranlara, terörize olanlara inat birlik olma, ortak hareket etme ve kararlılıkla mücadele etme günüdür.

Gün gayri millî cephenin tüm gizli oyunlarına, saldırısına, şiddetine rağmen bu ülkenin gençlerinin vatan, millet ve değerlerine bağlılığını benimsediğini gösterme günüdür!

Gün geleceğimize sahip çıkmanın bilinciyle terör ve destekçilerinden hesap sorma günüdür!

Bu düşüncelerle;

Türkiye’deki Öğrenci Konseyi Başkanları olarak, ülkemizin geleceğine kasteden bu hain saldırıyı lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” 

 

Editör: HABER MERKEZİ