Rize Federasyonu Başkanı Dr. Süleyman Basa başkanlığında il ve ilçe başkanları, yönetimleri, Kadın ve Gençlik Kolları; güzel etkinlikler yapıyor, projeler üretiyor, sesimizi dalga dalga yayılmasını sağlıyor.

Ekip çalışması, özveri ve fedakârlık bir araya gelince ortaya başarı çıkıyor. Federasyon ve dernekler; başkentte büyük bir aile, camia. Bu aile; Haziran 2011 seçimlerinde bir milletvekili çıkaracak. Dernek ve Federasyona uğramayanlara, bu topluluğu küçümseyenlere duyurulur. Hepsini yürekten, kutluyor, başarı dileklerimi sunuyorum.

‘Dalga dalga Karadeniz’ Rize Federasyonu Türkü Topluluğu gecesine katıldım. Milli Eğitim Bakanlığı Şura salonunda yapılan Geceye; Sağlık Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdol, TBMM Genel Sekreteri Saadettin Kalkan, Genel Sekreter yardımcısı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Ardeşen eski Kaymakamı, İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Cemil Kılınç(Ardeşen ve Ardeşenlilere hizmeti çoktur) ve çok sayıda davetliler katıldılar.

Federasyon bünyesinde oluşturulan 60 kişilik ‘Türkü Topluluğu’ korosu, profesyonellere taş çıkarttılar. Karadeniz yöresine ait türküleri seslendiren ekip ayakta alkışlandılar. Koro, yok olmaya yüz tutmuş Karadeniz’in müzik kültürünü, türkülerini orijinal bir şekilde icra ettiler. Kemençe ve tulum ise Rizelilere keyif yaşattı.
Gecede; Çaykur Genel Müdürü Yüce’ye katkılarından dolayı şilt verildi. Ekrem Yüce Sakarya’dan Parlamentoya gelebilir. 
Başbakanın; Sakarya’da yaptırdığı ankette; Yüce çıktığını öğrendik. Bu konuyu kendisine sorduk ‘Ya kısmet, patron bilir’ cevabını aldık. Bizdeki istihbarata göre; Yüce, 2011 Haziran ayında Rize’ye veda edebilir. Tabii ki Milletvekili olarak. Şimdiden hayırlı olsun. Bu arada Rize’deki adaylarda kesin gibi. Şimdilik isimlerini yazmıyorum. Yazımıza bir az heyecan katalım istedik.
Tam bir yıl önce ‘Vali olacak Kaymakam gelişinden bellidir’ başlığı ile yazmıştım. Ardeşen eski Kaymakamı Kenan Çiftçi, Yenimahalle Kaymakamlığından Kütahya Valiliğine atandı. Hayırlı olsun.

Kenan Çifçi ile ilgili şunları yazmıştık: Kenan Çifçi’yı Ardeşen kaymakamlığı döneminden tanıyoruz. İmdat Sütlüoğlu bakan olunca vali olmak istedi, Doğu’ya Kaymakam olarak atandı. Daha sonra Konya -Seydişehir’e kaymakam olan Çiftçi, Ankara –Yenimahale’ye kaymakam olarak atanınca imamlar aracılığı ile vatandaşlardan helâlık istedi. Yakından tanıdığımız kaymakam, Ankara’dan vali olarak ayrılır’ demiştik. Dediğimiz gibi oldu. Bu arada; Kastamonu valisi Trabzonlu hemşerimiz Mustafa Kara’nın merkeze alınması üzüntü yarattı. Ankara’dan sevgiler.
 
 

Editör: HABER MERKEZİ