Eski Terörle Mücadele Özel Koordinatörü, Emekli Orgeneral Edip Başer; operasyonun, zor koşullarda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin titiz planlaması sonucu gerçekleştirilmiş başarılı bir harekat olduğu değerlendirmesini yaptı.

Operasyonun, PKK’yı “beyinsiz” bırakma amacı taşıdığını belirten Başer, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarıyla gündeme gelen af tartışmalarına da değindi. Yeni bir düzenlemeye gerek olmadığını söyleyen Başer’e göre, yapılması gereken, mevcut Eve Dönüş Yasası’nı daha iyi anlatmak.

NTV yayınına katılan emekli Orgeneral Edip Başer zor ve olumsuz koşullara rağmen başarılı bir operasyon yapıldığını belirterek “Bu gerçekten planlaması karmaşık ve güç olan, uygulaması daha da güç olan bir harekat. Saniyelerle bağımlı. Bu kadar detaylı bir harekat başarılı sonuçlandı. Gurur veriyor” dedi.

Son operasyonun PKK’yı beyinsiz bırakma amacı taşıdığına da dikkat çekti: “Fiziksel hedef PKK’nın ana karargahları, operasyon PKK’yı beyinsiz bırakma amacını taşıyor. Psikolojik olarak kararlılık gösteriliyor.”

PKK militanlarını dağdan indirmek için eve dönüş yasasında yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olmadığını söyleyen Emekli Orgeneral Başer, mevcut yasanın daha iyi anlatılması halinde sonuç alınabileceğini belirtti.

Başer “Mevcut yasa yeterli, yeni bir düzenlemeye ihtiyaç yok. Düzenleme olursa af anlamına gelir bu da PKK’nın istediği talep ettiği birşey” dedi.

NTV 

Editör: HABER MERKEZİ