Dünya Rizeliler günü etkinliklerine katılmak üzere Cumartesi akşamı Trabzon’dan karayolu ile Rize `ye gelen Başbakan Erdoğan İyidere Sarayköy tünellerinin florasan lamba ile aydınlatıldığını fark etti. Başbakan Erdoğan`ın dünkü Cumhuriyet meydanındaki konuşması sırasında bir vatandaş elindeki pankartla bu durumu hatırlattı. Bunun üzerine Başbakan Erdoğan, Kültür Merkezinde düzenlenen iş adamlarına ödül töreninde yaptığı konuşmada Karadeniz Sahil yolunun tamamlanmasıyla Samsundan Artvin’e kadar konforlu yolculuk yapma imkânına kavuşulduğunu belirterek 'Ufak tefek bazı eksiklikler var onları da bitireceğiz. Tabii Nihat Bey şu tünelden florasanlı aydınlatmayı bir an önce kaldırırsa o zaman çok daha güzel olacak. Bugün baktım mitingde birisi kartona yazmış, bende mahcup oldum. Karayolları Genel müdürümüz burada artık bu işleri bir an önce bitirelim. Böyle yamalı bohça bazı yerler kalmış, artık yakışanı yapalım' diye konuştu.

Aynı tünelden gün içinde geçenler ışıksız olarak geçitler. Gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geçecek diye işgüzarlık yapılmış tünele florasan takılmış. Işığı havalandırması yetersiz bu tüneller kazalara davetiye çıkarıyor.

1. Karadeniz oyunları kapsamında yapılan Bisiklet yarışlarında da tünellerin ışık sorunu gündeme gelmiş ve yine florasanla geçici çözüm yoluna gidilmişti. Bu durum günlerce ulusal basına malzeme olmuştu.

Editör: HABER MERKEZİ