Beyoğlu'ndaki operasyonda yakalanan Erdoğan'ın, yakalandığı sırada üzerinde esrar ya da benzeri bir uyuşturucu bulunmadığı ancak ara sıra gittiği bir iş yeri ile ilgili teknik takibe takılan görüşmeler nedeniyle mahkemeye sevk edildiği belirtildi. Emniyet kaynakları, Başbakanlık'tan 'Gereği yapılsın' talimatının da geldiğini vurguladı.

Medya organlarında yer alan ve Başbakan Erdoğan'ın hayatta olmayan ağabeyi Mehmet Erdoğan'ın oğlu Mehmet Erdoğan'ın tutuklanmasıyla ilgili olayda yeni bilgiler ortaya çıktı. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Beyoğlu'nda yürüttüğü ve sokak satıcılarının yakalanmasına dönük operasyonda Mehmet Erdoğan'ın da yakalandığı belirtildi. Ancak olayın basına yansıdığı şekliyle gerçekleşmediğini dile getiren emniyet kaynakları, operasyonda gözaltına alınan Mehmet Erdoğan'ın üzerinden uyuşturucu çıkmadığını belirtti. Operasyonda toplam 9 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 3'ünün adliyeden serbest bırakıldığını belirten emniyet kaynakları, Erdoğan'ın teknik takibe takılan bazı görüşmeleri nedeniyle gözaltına alındığını kaydetti. Buna göre Erdoğan'ın, ara sıra gittiği bir oto kiralama işi yapan iş yerinde de arama yapıldığı ve burada 11 gram esrar ele geçirildiği belirtildi.

Haberde geçen uyuşturucunun Diyarbakır'dan İstanbul'a getirildiği ve ele geçen miktarın 50 kilogram esrar olduğu yönündeki haberlerin de doğru olmadığını bildiren polis, operasyon genelinde toplam 31 gram esrar ele geçirildiğini kaydetti. Yasalar gereği siyasilerle ilgili böyle bir gelişme olduğunda üst makamların bilgilendirildiğini ifade eden yetkililer, Başbakanlık'tan 'Gereği yapılsın' talimatının da geldiğini vurguladı. 

 

kaynak: HT

Editör: HABER MERKEZİ